Дългът към удоволствието
Ресторант Sublimotion на остров Ибиса комбинира висша гастрономия и мултимедийно шоу в меню за 1650 евро


Ивайло Харалампиев

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Първото нещо, което всички коментират за открития наскоро на остров Ибиса ресторант Sublimotion е цената на дегустационното меню от 1650 евро на човек. Пако Ронсеро, един от най-известните испански главни готвачи, не гарантира, че сбъдната му мечта е най-скъпият ресторант в света. Той обаче обещава, че посетителите на заведението ще присъстват на "уникално и неповторимо изживяване".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
5 коментара
Браво.Но лично когато ям не си позволявам други емоции-ставам глух и ням.
И всички си зяпат телефоните.
"Преди четири години Пако Ронсеро обува маратонките и отива да тича сред природата. Тогава тежи над сто килограма".
Пако трябва да свали маратонките и да се върне пак на неговите си 150 кг. вместо да ни предлага ла*на и "уникални" изживявания за 1650 евра.
До 89-та г. в нашите ресторанти се предлагаше предимно пържола с гарнитура, мешана скара и лукса-филе миньон. Западните кухни и тук ни бият поради разнообразието на продукти-видове меса, риби, морски дарове, подправки и ядки. Затова и цените им са високи. Когато си правим сбирки за Коледа примерно от работата, се майтапим, че менюто пак ще бъде "пил пър кюф сал." Това означава пилешка пържола, кюфте и салата. Няма миди, раци, охлюви, калмари на скара, крехко телешко, Шато совиньон 52 г. и прочие. И да има, дошло е късно при нас и струва мама и тате. Карай на бира и картофки и пей сърце.
До коментар [#4] от "man_un":
Човек, не можах да разбера, какво точно искаш да кажеш. Че "пържола с гарнитура, мешана скара и лукса-филе миньон" е нещо лошо или че отстъпва по вкусови качества и цялостно кулинарно изживяване на "Западните кухни"? Качествено и от качествени продукти приготвена пържола с гарнитура, мешана скара и лукса-филе миньон + шопска с нищо не е по-лошо меню от която и да е комбинация в западанта или източната или каквато и да било кухня. А меню за 1650 евра - ако ще от злато да е приготвено - си е чиста изгъзица и е за хора тъпи, но с пари. Нали знаеш какво се случва на каквато и да е храна 8-10 часа след като си я изял - струва ли си за това да плащаш 1650 евра?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.