Супа ала Дали
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Супа ала Дали

Супа ала Дали

17519 прочитания

Салвадор Дали е известен не само с таланта си, но и с невероятните вечерни партита, които е организирал с жена си Гала. Предлаганите на тях рецепти са събрани в книга още през 1973 г., наречена Les Diners de Gala. Чрез нея Дали сбъдва своя детска мечта - още на шест години повтарял, че иска да стане шеф-готвач.

Сюрреалистичната готварска книга представя 136 рецепти в над 12 глави – цели десет от тях са посветени на афродизиаците. Илюстрациите и колажите са създадени специално за изданието. На страниците могат да се открият деликатеси като "Яйца на хиляда години", "Телешко с охлюви" и "Жабешки пастет". Въпреки това има и съвсем традиционни рецепти от знакови френски ресторанти като Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s и Le Train Bleu, които съществуват до ден днешен.

Само 400 копия от Les Diners de Gala са оцелели до съвремието ни и всяка една бройка се продава в антиквариати за стотици долари. Taschen най-сетне преиздават книгата, която вече е в предпродажба на интернет страницата им: www.taschen.com.

Цена: 49 евро.

Салвадор Дали е известен не само с таланта си, но и с невероятните вечерни партита, които е организирал с жена си Гала. Предлаганите на тях рецепти са събрани в книга още през 1973 г., наречена Les Diners de Gala. Чрез нея Дали сбъдва своя детска мечта - още на шест години повтарял, че иска да стане шеф-готвач.

Сюрреалистичната готварска книга представя 136 рецепти в над 12 глави – цели десет от тях са посветени на афродизиаците. Илюстрациите и колажите са създадени специално за изданието. На страниците могат да се открият деликатеси като "Яйца на хиляда години", "Телешко с охлюви" и "Жабешки пастет". Въпреки това има и съвсем традиционни рецепти от знакови френски ресторанти като Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s и Le Train Bleu, които съществуват до ден днешен.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

4 коментара
  • 1
    aytep avatar :-P
    aytep

    дано я издадат на български език...

  • 2
    princess_x avatar :-|
    princess_x

    ''Чрез нея Дали сбъдва своя детска мечта - още на шест години повтарял, че иска да стане шеф-готвач.''

    Поправка - Дали е искал да бъде готвачКА, в женски род.

  • 3
    princess_x avatar :-|
    princess_x

    До коментар [#1] от "aytep":

    Малко снимки тук:

    http://imgur.com/gallery/yKS2u

  • 4
    xali avatar :-|
    ''zms15783''

    Книгата едва ли ще излезе с тая корица-дете размахва нож.
    Наистина от малък си е личало, че е бил изперкал.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK