Cheerleaders. Sports bar
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал
Новият брой: Новите визи

Cheerleaders. Sports bar

Cheerleaders. Sports bar

Нонстоп спорт. Дали?

Марина Караконова
6465 прочитания

© Цветелина Белутова


За Америка тези барове са бетонен сегмент от културата на забавлението. Корените им водят до XVIII век, когато баровете започнали да организират най-вече боксови мачове на живо. Днес формулата им е дотолкова разработена и стандартизирана, че са експортен продукт, подобен на ирландския пъб.

Става дума за спортните барове. В речника са дефинирани като sports bar: същ. Бар, в който нонстоп се излъчва спорт. Първият в България се появи в ЦУМ. От една страна, е странно, защото градусът на социалния живот в тази сграда в момента е като в гробница и по никакъв начин не предполага нито fun, нито entertainment. От друга страна, мястото е централно и в близост до хотели, а чужденците са най-вероятната потенциална клиентела.

Барът разполага с градината, макар че в нея се губи смисълът на този тип заведение - гледането на спорт. Е, последното не се случи и вътре. Вместо да гледаме бейзбол или тенис, слушахме балади на "Скорпионс" нонстоп. В конкретния случай – нищо против, но нали се предполага, че повечето посетители ще идват точно заради мониторите.

Менюто в един такъв бар трябва да бъде организирано около "стълбове" като сандвичи, бургери, ребра, крила. Има ги всичките.

Свински ребра с печен лук. Месото очевидно беше сготвено "бавно", както трябва да е, и беше крехко и сочно. Жалко единствено, че не беше стоплено колкото трябва.

Крилцата "Бъфало". Като се има предвид нивото на пилешкото, особено на масовото, тук беше направено всичко възможно да се спаси печалното му качество. Сосовете са много съществен елемент от храната на спортния бар. Много лютият сос беше истински пикантен и разяждащ, ранч сосът – задоволително свеж, но майонезеният – с вкус повече на кисело мляко и по-достоен за една детска кухня.

Най-добрата изненада беше бургерът. Уточнява се, че месото се доставя от месарница Butchers, говеждото е породата симентал. Вкусното сочно кюфте и пълнеж бяха събрани между двете добре препечени хлебчета – така, че да не подгизнат и да останат хрупкави. Пържените картофки са от едро нарязаните и бланширани. Този бъргър може да претендира за един от най-добрите в града.

Персоналът очевидно е минал през обучение, но все още в тази част цари стрес и хаос. Все пак добронамереността надделява.

Има само една американска бира. Компенсира се с маргарита, сангрия, безалкохолни коктейли и шейкове. Сладоледен шейк и бърбън, амарето и солен карамел е добро попадение, въпреки че усещането накрая е като за два десерта. Но в името на достоверността (и далеч не на вкуса): в Америка със сигурност ще го получите с още една здрава доза захар под формата на бита сметана и черешка.

Повече за заведението на www.cheerleaders.bg

понеделник – петък – 10-24 ч.

събота – неделя – 11–24 ч.

0887 22 88 00

бул. "Мария-Луиза" 2

За Америка тези барове са бетонен сегмент от културата на забавлението. Корените им водят до XVIII век, когато баровете започнали да организират най-вече боксови мачове на живо. Днес формулата им е дотолкова разработена и стандартизирана, че са експортен продукт, подобен на ирландския пъб.

Става дума за спортните барове. В речника са дефинирани като sports bar: същ. Бар, в който нонстоп се излъчва спорт. Първият в България се появи в ЦУМ. От една страна, е странно, защото градусът на социалния живот в тази сграда в момента е като в гробница и по никакъв начин не предполага нито fun, нито entertainment. От друга страна, мястото е централно и в близост до хотели, а чужденците са най-вероятната потенциална клиентела.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
  • 1
    shniur2004 avatar :-|
    Ivo Georgiev

    Това съвсем не е "първият спорт бар",не пропускайте Айриш пъб,който беше в Радисън преди да се смени от "суши-шкембе-пилешки филета със снакс веригата", а в последните години и безспорно лидера в този сегмент "EFBet Sport's bar" където нивото наистина класа!

  • 2
    zmuz avatar :-|
    zmuz

    "Има само една американска бира"

    Това следва да се отчита като предимство. Колкото производството на бирата е по-близо до потребителя - толкова по-добре. Не случайно пивоварните направо в заведението се ползват с все по-голям успех навсякъде. Истинската бира е без консерванти и периодът й на "живот" не бива да е по-дълъг от седмица-две. Всичко престояло в бутилка с консерванти следва да се приема със съответната доза скептицизъм.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK