Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

// Light / Ревю

21 юли 2017, 13:36, 5849 прочитания

Ново място: Emotion

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Не съм сигурна доколко тази импозантна сграда с надпис "Телефонна палата" би събудила мисли за уютен обяд или вечеря. Още повече след като доскоро пред нея имаше някакво "лаундж" място, населено предимно от мускули в черно.

Но тук вече има промяна и тя се нарича ресторант Emotion. Представя се като bar & kitchen и да, има и бар, и кухня, и двете са открити. Няма спор, че една открита кухня има много предимства заради всичко, което издава. Някак успокояващо и предразполагащо е да виждаме екипа, организацията и настроението му, и най-вече кой ни приготвя храната.

В случая екипът на Emotion, във видимо ведро настроение, ни предлага десетина салати, предястия и основни, няколко вида бъргъри, паста и ризото, пет десерта. Много добро концептуално попадение са вариантите за малка и голяма порция на много от ястията.

Другото попадение е нощното меню, особено като знаем каква драма е храната в късните часове. Това, което се предлага, е редуцирано до три салати и предястия, четири бъргъра и три десерта, а след полунощ нищо повече не е нужно.

Менюто е малка околосветска обиколка. Пътуваме от българската салата с домати, печени чушки и сирене, през американската класика "Цезар", израелския кускус, холандските крокети от джолан (битербален), японските скариди темпура, гръцките калмари с хариса, португалското филе от треска, френското патешко магре, корейския рамен бъргър с кимчи и соева майонеза. Накрая ще стигнете до заключението, че става дума за кухня с отчетлив почерк, в който прозира слабост към Азия.



Спокойно може да говорим и за авторска кухня, дори само ако опитате полентата с мармалад от гъби - едно съвършено като идея и баланс на вкусове предястие. Обяснението е в името на Живко Иванов, който притежава достатъчно талант и натрупан опит, за да организира екип, да състави интересно меню и да осигури доброто му изпълнение.

Каквито и да са размишленията ви за храната, през цялото време те ще бъдат съпътствани от музикалния фон от вида "пили ми нервите докрай", който още преди 22 ч. минава в баров - и разбирайте вече непоносим - режим. А в един ресторант балансът е нужен не само при вкусовете, но и във всичко наоколо. Дори и той да се казва "Емоция".
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Театър: Приятно ми е, Ива! Театър: Приятно ми е, Ива!

Най-новата премиера на "Театър 199"

16 фев 2018, 1920 прочитания

Подкаст: Neverending Love Story Подкаст: Neverending Love Story

Предложението на "Капитал" за саундтрак на вечерта

14 фев 2018, 1870 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Като на война

Зрителят е очевидец в новаторското преживяване "Дюнкерк"

Електронното решение срещу корупция

Дигитализирането на процеса по даване на обществени поръчки трябва да стане до 18 октомври, но може да се удължи с още 2 години

Кой кой е и колко губи в българските медии

Извън двете големи телевизии почти всички други български медийни компании са на загуба или много ниска печалба

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

"Съгласие" купи животозастрахователния портфейл на "Дженерали" (коригирана)

Сделката е сключена в началото на декември, след като италианската компания обяви, че в България ще се съсредоточи само върху общото застраховане

Кино суматоха

Панорама с филми по творби на Йордан Радичков

Планина от съвети

Как да се подготвим за планина през зимата и какво да правим в случай на инцидент

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 7

Капитал

Брой 7 // 17.02.2018 Прочетете
Капитал PRO, Първата частна болница в София "Вита" инвестира 20 млн. лв. в нов блок, в който ще премести всичките си екипи

Емисия

DAILY @7AM // 22.02.2018 Прочетете