Ново място: Emotion
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Ново място: Emotion

Ново място: Emotion

Марина Караконова
9406 прочитания

© Цветелина Белутова


Не съм сигурна доколко тази импозантна сграда с надпис "Телефонна палата" би събудила мисли за уютен обяд или вечеря. Още повече след като доскоро пред нея имаше някакво "лаундж" място, населено предимно от мускули в черно.

Но тук вече има промяна и тя се нарича ресторант Emotion. Представя се като bar & kitchen и да, има и бар, и кухня, и двете са открити. Няма спор, че една открита кухня има много предимства заради всичко, което издава. Някак успокояващо и предразполагащо е да виждаме екипа, организацията и настроението му, и най-вече кой ни приготвя храната.

В случая екипът на Emotion, във видимо ведро настроение, ни предлага десетина салати, предястия и основни, няколко вида бъргъри, паста и ризото, пет десерта. Много добро концептуално попадение са вариантите за малка и голяма порция на много от ястията.

Другото попадение е нощното меню, особено като знаем каква драма е храната в късните часове. Това, което се предлага, е редуцирано до три салати и предястия, четири бъргъра и три десерта, а след полунощ нищо повече не е нужно.

Менюто е малка околосветска обиколка. Пътуваме от българската салата с домати, печени чушки и сирене, през американската класика "Цезар", израелския кускус, холандските крокети от джолан (битербален), японските скариди темпура, гръцките калмари с хариса, португалското филе от треска, френското патешко магре, корейския рамен бъргър с кимчи и соева майонеза. Накрая ще стигнете до заключението, че става дума за кухня с отчетлив почерк, в който прозира слабост към Азия.

Спокойно може да говорим и за авторска кухня, дори само ако опитате полентата с мармалад от гъби - едно съвършено като идея и баланс на вкусове предястие. Обяснението е в името на Живко Иванов, който притежава достатъчно талант и натрупан опит, за да организира екип, да състави интересно меню и да осигури доброто му изпълнение.

Каквито и да са размишленията ви за храната, през цялото време те ще бъдат съпътствани от музикалния фон от вида "пили ми нервите докрай", който още преди 22 ч. минава в баров - и разбирайте вече непоносим - режим. А в един ресторант балансът е нужен не само при вкусовете, но и във всичко наоколо. Дори и той да се казва "Емоция".

Не съм сигурна доколко тази импозантна сграда с надпис "Телефонна палата" би събудила мисли за уютен обяд или вечеря. Още повече след като доскоро пред нея имаше някакво "лаундж" място, населено предимно от мускули в черно.

Но тук вече има промяна и тя се нарича ресторант Emotion. Представя се като bar & kitchen и да, има и бар, и кухня, и двете са открити. Няма спор, че една открита кухня има много предимства заради всичко, което издава. Някак успокояващо и предразполагащо е да виждаме екипа, организацията и настроението му, и най-вече кой ни приготвя храната.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.