С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Ревю

1 5 окт 2018, 8:30, 22374 прочитания

Ново място: "Лили Фам"

Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Ново място: Spice Station

Нещо ново, нещо люто, нещо старо

3 авг 2018

Ново място: Manzo

Зад Manzo е екипът, познат ни от Il Teatro и Forno Cipollini

15 юни 2018
Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант. Това е задължителен елемент от всеки малко по-развит град.

"Лили Фам" наследи адреса на "Глория мар" на ул. "Славянска". Драстични промени в доста голямото помещение няма. Има съвсем ясно обособени четири салона и отделна стая за малки частни обяди или вечери. Собствениците имат желание за автентичност, то си личи най-вече от старанието им да наемат професионален виетнамски готвач, който да отговаря за голяма част от менюто, а за десертитефренски майстор, също и от детайли като кръглите въртящи се китайски маси, сервизите и приборите.

Гръбнакът на менюто е виетнамската кухня. Тя е деликатна и многопластова, съчетаваща китайски техники с местни продукти, френски финес, а на юг - някои от подправките и ароматите на Индия. Три са кулинарните центрове на страната - Ханой, Хуе и Сайгон (град Хошимин), но по-важното е, че е и кухнята на много повече рибен сос, отколкото соев, на лютите чушки, оризовите нудли, не толкова на пърженето, колкото на варенето и задушаването. И най-вече - на овладяната до съвършенство игра на увиването: сам да си завиеш месо, зеленчуци и подправки в оризови или салатни листа и всеки път да си "сглобяваш" хапката по различен начин.

В "Лили Фам" емблематичните пролетни рулца нем бяха хрупкави отвън и с лек и пухкав пълнеж, супата фъ беше с великолепен говежди бульон и два вида телешко, изневериха й само полагащите й се голямо количество възможно най-свежи зелени подправки, летните рулца със свинско и скариди, макар и недобре завити, бяха с добър баланс на вкуса. При всичко виетнамско недостатъкът беше оскъдното зелено, което би следвало да е в щедро количество и в топ форма.

Менюто ни предлага и неща, които досега нямаше къде да открием - седем вида вида дим сум, популярните рулца нем са четири вида, сред супите са и тайландската том ям, том ка кай, уонтон, три вида пад тай, два вида сандвичи бан ми.



Десертите са френски, което е съвсем естествено предвид кулинарните следи, които Франция е оставила в Индокитай.

Важно уточнение е, че ресторантът все още е в режим на soft opening и менюто ще търпи още промени.

Вината са предимно френски и български, изборът им е интересен, надценката - много разумна. Но тук амбицията е те да са наравно с коктейлите. В "Лили Фам" ще вървят и в посока на съчетаване на храна с коктейли, което в момента е съвсем отчетлива световна тенденция.

Заради всичко това ресторантът е позитивна новина, особено на фона на така бедната ни откъм чуждестранни кухни кулинарна сцена.

ул. "Славянска" 29
089 684 0507

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Кино: "Роди се звезда" Кино: "Роди се звезда"

Мелодиите на сърцето в талантлива версия на холивудската приказка

12 окт 2018, 21268 прочитания

Кино: "Лесна услуга" Кино: "Лесна услуга"

Комедиен ноар за рисковете и тайните на женското приятелство

28 сеп 2018, 14442 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Кино: "3/4"

Животът като порив към хармония в първия игрален филм на Илиян Метев

Данък "Добра заплата"

Максималният осигурителен праг нараства с 15% до 3 хил. лв., което ще удари работещите в ИТ сектора

Дългото сбогуване на Меркел

Слабостта на германския канцлер отваря вакуум в ЕС, особено в момент, когато и Макрон става все по-непопулярен във Франция

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Иън Макюън, писател: Властта все повече валидизира насилието

Макюън, един от големите белетристи в съвременната литература, е гост на фестивала Cinelibri

Варненско ято

След години в безтегловност културната сцена в града отново намира пътя си

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 41

Капитал

Брой 41 // 13.10.2018 Прочетете
Капитал PRO, Вечерни новини: Президентът наложи десето вето, България е 51-ва по конкурентоспособност

Емисия

DAILY @7PM // 17.10.2018 Прочетете