С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Ревю

1 5 окт 2018, 8:30, 29919 прочитания

Ново място: "Лили Фам"

Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант. Това е задължителен елемент от всеки малко по-развит град.

"Лили Фам" наследи адреса на "Глория мар" на ул. "Славянска". Драстични промени в доста голямото помещение няма. Има съвсем ясно обособени четири салона и отделна стая за малки частни обяди или вечери. Собствениците имат желание за автентичност, то си личи най-вече от старанието им да наемат професионален виетнамски готвач, който да отговаря за голяма част от менюто, а за десертитефренски майстор, също и от детайли като кръглите въртящи се китайски маси, сервизите и приборите.


Гръбнакът на менюто е виетнамската кухня. Тя е деликатна и многопластова, съчетаваща китайски техники с местни продукти, френски финес, а на юг - някои от подправките и ароматите на Индия. Три са кулинарните центрове на страната - Ханой, Хуе и Сайгон (град Хошимин), но по-важното е, че е и кухнята на много повече рибен сос, отколкото соев, на лютите чушки, оризовите нудли, не толкова на пърженето, колкото на варенето и задушаването. И най-вече - на овладяната до съвършенство игра на увиването: сам да си завиеш месо, зеленчуци и подправки в оризови или салатни листа и всеки път да си "сглобяваш" хапката по различен начин.

В "Лили Фам" емблематичните пролетни рулца нем бяха хрупкави отвън и с лек и пухкав пълнеж, супата фъ беше с великолепен говежди бульон и два вида телешко, изневериха й само полагащите й се голямо количество възможно най-свежи зелени подправки, летните рулца със свинско и скариди, макар и недобре завити, бяха с добър баланс на вкуса. При всичко виетнамско недостатъкът беше оскъдното зелено, което би следвало да е в щедро количество и в топ форма.

Менюто ни предлага и неща, които досега нямаше къде да открием - седем вида вида дим сум, популярните рулца нем са четири вида, сред супите са и тайландската том ям, том ка кай, уонтон, три вида пад тай, два вида сандвичи бан ми.



Десертите са френски, което е съвсем естествено предвид кулинарните следи, които Франция е оставила в Индокитай.

Важно уточнение е, че ресторантът все още е в режим на soft opening и менюто ще търпи още промени.

Вината са предимно френски и български, изборът им е интересен, надценката - много разумна. Но тук амбицията е те да са наравно с коктейлите. В "Лили Фам" ще вървят и в посока на съчетаване на храна с коктейли, което в момента е съвсем отчетлива световна тенденция.

Заради всичко това ресторантът е позитивна новина, особено на фона на така бедната ни откъм чуждестранни кухни кулинарна сцена.

ул. "Славянска" 29
089 684 0507

  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Какви са вашите отношения с парите
Покажете как харчите и ще ви кажем какъв герой сте

Разберете ТУК

Разбирате ли се добре с парите?



Прост въпрос, чийто отговор обаче често затруднява. За някои хора парите са просто символ за личен или професионален успех. Други ги възприемат като средство за по-висок социален статус и неговата демонстрация без значение дали са щастливи или не.

Направете този бърз и забавен тест, за да разберете какъв герой сте, как харчите, какви са рисковете и как да подобрите отношенията с парите си.


capital.bg/partners/unicredit

Прочетете и това

Книга: "Малка история на философията" Книга: "Малка история на философията"

Найджъл Уорбъртън запазва лаконичния си стил, за да въведе по разбираем начин читателите дори в най-оплетените философски школи

14 дек 2018, 312 прочитания

Кино: "Ще се видим там горе" Кино: "Ще се видим там горе"

Красиви чувства и раните от войната в артистична френска драма

14 дек 2018, 357 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Кино: "3/4"

Животът като порив към хармония в първия игрален филм на Илиян Метев

Как се прави меден бизнес

Основаната през 2016 г. от Петко Симеонов компания за биомед Bulgarian Organic Foods продава основно навън и гледа към създаване на собствен бранд

Всяко движение на всеки гражданин

Китай планира противоречива система за "социален кредит", която съди всеки жител според поведението

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Миролио продаде дела си в "Булгартабак" за 26.6 млн. лв.

През фондовата борса бяха прехвърлени 7.22% от капитала, които отговарят точно на дела на италианския бизнесмен

Tuesday, I'm in Love

Как Quiz Night Show създаде разрастващо се общество от ентусиасти в киното, музиката и литературата чрез състезанията си

Книга: "Малка история на философията"

Найджъл Уорбъртън запазва лаконичния си стил, за да въведе по разбираем начин читателите дори в най-оплетените философски школи

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 49

Капитал

Брой 49 // 08.12.2018 Прочетете
Капитал PRO, Държавата компенсира спрелите старозагорски заводи с евтин ток, кои са най-големите текстилни компании

Емисия

DAILY @7AM // 14.12.2018 Прочетете