С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация

// Light / Ревю

2 19 окт 2018, 8:39, 34840 прочитания

Ново място: Simple

Менюто съдържа вече отдавна превърналите се в световна класика италиански специалитети

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

Още по темата

Ново място: "Лили Фам"

Подобно място отдавна трябваше да се появи в София: модерен азиатски ресторант

5 окт 2018
До неотдавна тук беше "Тропс къща", чиято визитка казваше "Набързо за по нещо готвено, българско, домашно". "Тропс къща" се оттегли и на нейно място вече е ресторант Simple/ Taste the World. Промяната е радикална, макар и логиката на пространството - място на кухнята и салона - да е запазена. Там, където преди по обяд се виеше опашка, сега се намират витрините с вината, а на мястото на някогашната каса за плащане сега е открита кухня. Атмосферата е модерна и уютна, без излишни претенции в дизайна, и, да, има тухлени стени, които, макар и вече банални, нека си признаем - почти винаги стоят добре.

Един от създателите на Simple е италианецът и сомелиер Ханес Перфлер, който е в ресторантите по рождение и когото познаваме от Cinecitta и други заведения. Сега е решил да направи "своето" място. Затова е много вероятно да го видите там.


Илюстрация



Защо Simple? Защото менюто съдържа вече отдавна превърналите се в световна класика италиански специалитети: брускети, бурата с домати, както и останалите салати-класики като табуле, капрезе, цезар, следвани от широко разгърнато меню от паста/ризото и пици. Следват скалопини, талята, салтимбока, милански шницел, а десертите са четири: тирамису, чийзкейк, щрудел, и домашна торта. Simple, защото тук амбицията и усилията не са да се откриват нови и нечувани кулинарни територии, а добре познатото да е сготвено вкусно и максимално близо до оригинала.

Защо Taste the World, след като кухнята е изключително италианска? Защото тук ще се канят готвачи от цял свят, които за седмица ще готвят своите регионални кухни. Филипинска например.



В Simple може да се седне и само на питие, затова и алкохолът е добре "покрит". Предлагат се базовите коктейли, а вината са основно, и очаквано, италиански заедно с Франция, Германия, Австрия, Испания и Португалия.

Това се очертава вече като тенденция, но и тук режимът е soft opening, което много напомня "опит-неопит" в детските ни игри, или проба-грешка. С други думи, запазване на правото на промени до официалното заявяване.

ул. "Генерал Гурко" 38
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Какви са вашите отношения с парите
Покажете как харчите и ще ви кажем какъв герой сте

Разберете ТУК

Разбирате ли се добре с парите?



Прост въпрос, чийто отговор обаче често затруднява. За някои хора парите са просто символ за личен или професионален успех. Други ги възприемат като средство за по-висок социален статус и неговата демонстрация без значение дали са щастливи или не.

Направете този бърз и забавен тест, за да разберете какъв герой сте, как харчите, какви са рисковете и как да подобрите отношенията с парите си.


capital.bg/partners/unicredit

Прочетете и това

Есенният филмов маратон Есенният филмов маратон

По-интересните заглавия на "Киномания 2018"

16 ное 2018, 5513 прочитания

Кино: "Бохемска рапсодия" Кино: "Бохемска рапсодия"

Силата на музиката в спектакъл за сърцето

8 ное 2018, 15753 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Kнига: Ювал Ноа Харари - "Homo deus"

В "Homo deus" фокусът не е толкова върху историята, колкото прогнозите за бъдещето

Годината, в която телевизия "Алма матер" стана известна

Университетът замрази договора си с външния продуцент, който щеше да създава програма за канала

Ще удържи ли Борисов властта

ГЕРБ няма да се откажат лесно от управлението - през 2019г. се разпределят проекти за над 10 млрд. лв. и се избира следващият главен прокурор

"Слънчо" поглежда отвъд хоризонта

С проект по "Конкурентоспособност" за 1.6 млн. лв. компанията ще започне да изнася детски храни в региона

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Звезда и половина

Историкът Уилям Юинг за ретроспективата на легендарния фотограф Арнолд Нюман в София

20 въпроса: Мария Касимова

Най-новата й книга - "Балканска рапсодия" (изд. "Колибри"), излезе тази есен

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 46

Капитал

Брой 46 // 17.11.2018 Прочетете
Капитал PRO, Вечерни новини: БСП ще бойкотира още парламента, Съветът на ЕС прие сделката за Brexit

Емисия

DAILY @7PM // 19.11.2018 Прочетете