С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK

// Light / Ревю

2 19 окт 2018, 8:39, 53181 прочитания

Ново място: Simple

Менюто съдържа вече отдавна превърналите се в световна класика италиански специалитети

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Илюстрация

До неотдавна тук беше "Тропс къща", чиято визитка казваше "Набързо за по нещо готвено, българско, домашно". "Тропс къща" се оттегли и на нейно място вече е ресторант Simple/ Taste the World. Промяната е радикална, макар и логиката на пространството - място на кухнята и салона - да е запазена. Там, където преди по обяд се виеше опашка, сега се намират витрините с вината, а на мястото на някогашната каса за плащане сега е открита кухня. Атмосферата е модерна и уютна, без излишни претенции в дизайна, и, да, има тухлени стени, които, макар и вече банални, нека си признаем - почти винаги стоят добре.

Един от създателите на Simple е италианецът и сомелиер Ханес Перфлер, който е в ресторантите по рождение и когото познаваме от Cinecitta и други заведения. Сега е решил да направи "своето" място. Затова е много вероятно да го видите там.


Илюстрация



Защо Simple? Защото менюто съдържа вече отдавна превърналите се в световна класика италиански специалитети: брускети, бурата с домати, както и останалите салати-класики като табуле, капрезе, цезар, следвани от широко разгърнато меню от паста/ризото и пици. Следват скалопини, талята, салтимбока, милански шницел, а десертите са четири: тирамису, чийзкейк, щрудел, и домашна торта. Simple, защото тук амбицията и усилията не са да се откриват нови и нечувани кулинарни територии, а добре познатото да е сготвено вкусно и максимално близо до оригинала.

Защо Taste the World, след като кухнята е изключително италианска? Защото тук ще се канят готвачи от цял свят, които за седмица ще готвят своите регионални кухни. Филипинска например.



В Simple може да се седне и само на питие, затова и алкохолът е добре "покрит". Предлагат се базовите коктейли, а вината са основно, и очаквано, италиански заедно с Франция, Германия, Австрия, Испания и Португалия.

Това се очертава вече като тенденция, но и тук режимът е soft opening, което много напомня "опит-неопит" в детските ни игри, или проба-грешка. С други думи, запазване на правото на промени до официалното заявяване.

ул. "Генерал Гурко" 38
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Кино: "Писма от Антарктида" Кино: "Писма от Антарктида"

Модерна мелодрама за лъжата от любов

11 окт 2019, 3255 прочитания

Кино: "Жокера" 1 Кино: "Жокера"

Хоакин Финикс обръща представите за комиксов филм

4 окт 2019, 6801 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ревю" Затваряне
Kнига: Ювал Ноа Харари - "Homo deus"

В "Homo deus" фокусът не е толкова върху историята, колкото прогнозите за бъдещето

Още от Капитал
Да сготвиш Боби Михайлов

Как расистките изстъпления на агитките, които властта използва за собствена употреба, свалиха президента на БФС и отекнаха по света

Решения за софийските проблеми

Какво предлагат кандидатите за кметския пост по ключови за града въпроси

Германия си иска парите

Започва сагата с приемането на бюджета на ЕС за периода 2021 - 2027

Турската офанзива в Сирия: Раздвижване на смъртоносните пясъци

Военната операция на Анкара повишава риска от нова вълна бежанци и терористични атаки в Европа

Шведска маса в гората

Три места в Швеция, където отглеждат и събират храната си сами по устойчивата формула "от земята в чинията"

Джазменът като блусар

Китаристът Джон Скофийлд за това какво наистина има значение в музиката

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10