Ново място: Spoon

Откакто съществува явлението "масов туризъм", да си ресторант на търговска улица е предимство и недостатък

   ©  Цветелина Белутова

В биографията на Ивайло Петков присъстват два безспорно успешни ресторанта: Chef's и Lazy. Извън щастливите им години на съществуване, достатъчно много на фона на средната продължителност на живота на ресторантите в България, другото общо между тях беше, че и двата се намираха на отдалечени места.

Първият Chef's беше в Пасарел, а Lazy - на Околовръстния. И в двата случая клиентите не просто се отбиваха, а пътуваха до тях, посещението им беше планирано събитие със задължителна резервация, а не спонтанно хрумване за "хапване набързо". Тъкмо обратното, при тези посещения ставаше дума за далеч по-приятното и интригуващо очакване за по-специално преживяване на по-далечно място. И, да, и в двата случая имаше лоялна клиентела. Феновете на кухнята на Lazy още си спомнят дивечовите терини, салатата с морски дарове, телешкия тартар или пушеното свинско бон филе. За други най-силната страна на Lazy са били десертите като суровия чийзкейк или тортата с праскови.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове