С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
8 21 мар 2008, 12:54, 15569 прочитания

Ресторант Вкусно суши в "Хамачи"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Ресторантът
"Хамачи"
ул. "Орфей" 3, кв. "Лозенец", София
Кредитни и дебитни карти: Да
Телефон: 0896 717766
Отворено: 11:30-23:30
"Хамачи" е любимият ми японски ресторант в София, защото без много претенциозност сервират най-прясното суши в града.

Трябва някой да ви подскаже за съществуването му и къде се намира, защото е скрит в тесните къси улички на "Лозенец", близо до Търговската гимназия. Обстановката е по-скоро чилаут или в средиземноморски стил, но определено е много приятна. Не е задимено и масите са достатъчно далеч една от друга, за да не ви се налага да следите чуждите разговори. Лично аз нямам търпение да стане по-топло, за да видя дали салонът тип зимна градина ще се превърне в открита лятна такава. През средата на помещението минава масивно дърво, чиято корона се губи над тавана. Така че предвещавам много приятни вечери под зелените му листа съвсем скоро.


Добро впечатление прави фактът, че сервитьорите наливат вода от кани в чашите на масата веднага щом се настаните. Тази практика за съжаление е рядкост в България. Стилно облеченият персонал обаче не е добре запознат с менюто и има странната дарба да досажда, когато няма нужда от него, и да не е на линия точно като сте решили да си поръчате още нещо.

Горещо ви препоръчвам японската супа Мисо. В "Хамачи" е много вкусна и приятно побългарена откъм количеството - сервират я в познатите ни големи купи, а не в двойно по-малки съдове, както правят в Европа и Щатите. Всичко се приготвя на момента. Затова съдим от факта, че ако някоя съставка не ви харесва, може да ви приготвят ястието без нея. Например калмарите на плоча, които тук са наистина много добри, могат да бъдат пикантни или не и въпросният сос да ви го сервират отделно. Като цяло в менюто няма салбо приготвени неща. Панираните зеленчуци, оризът с кестени, салатите от спанак със сусам и сашими с риба тон и ципура са изключително вкусни. На любителите на пикантни храни препоръчвам за начало краставици със сусам, които са страховито люти.

Сушито в "Хамачи", както вече казах, е прясно и добре приготвено. Ако се колебаете какво точно да си поръчате, има смесени сетове от осем до 32 броя. Те са подходящи и за големи компании. Не мога да ви дам съвет за десертите, защото никога не съм стигала до тях. Причината е, че всичко останало е прекалено вкусно и не ми остава място за завършек.



Колкото пъти съм била в "Хамачи", поне пет, дискът, който се слуша нонстоп от начало и пак от начало, е на Chambao. Което е ужасно досадно. И нелогично, защото клиентите са симпатични млади професионалисти, а не манекенки (и техните благодетели), които четат Паулу Коелю и слушат въпросните испанци.

Минусите на ресторанта са твърде малко и лесно се пренебрегват с едно махване на ръка на фона на непретенциозната, но уютна атмосфера и безкрайно вкусната японска кухня.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra 2 Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

27 апр 2017, 34462 прочитания

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 26016 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Декантирането

Фотоистория: Катедралата "Нотр Дам" – емблемата на Париж

Строителството започва през 1163 г. и завършва през 1345 г., като сградата се смята за шедьовър на готическата архитектура

Комиците в политиката: Без майтап

Украйна е на път да си избере комедиен артист за президент. И съвсем не е единствената, която удря смешен шамар на статуквото

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

20 въпроса: Иван Шопов

На 18 май той ще представи на живо ремиксирана версия на Kanatitsa, съвместния си албум с фолклорното трио "Авигея"

Кино: "Джебчии"

Семейството срещу света с простота и нежност