Храна и любов на малки порции

В новия испански тапас ресторант Toro това съчетание се получава от само себе си

   ©  Цветелина Ангелова

Toro

ул. "Д-р Любен Русев" 6,

0885 760 160

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
13 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    Avatar :-|
    Спик
    • - 3
    • + 21

    Нито ресторантът изглежда испански, нито менюто ми звучи много испанско.
    В редови испански бар цената им е 1-1,5 евро за малка порция. и към 3,5-5 евро за расион /голяма порция/. Отделно се плащат напитките.
    Изглежда там се опитват да представят тапас в снобарски вид.
    Една от версиите за произхода на тапас всъщност е, че кръчмарите са били задължени, докато клиентите си плащат за питието на бара, да им се дават тапас безплатно, което предотвратява напиването и проблемите, свързани с това.
    Тапас са за плебса. не за аристократите и заможните. Последните са яли хамон и ломо Иберико, а понастоящем ядат морски дарове и др. специалитети.
    Не ми стана ясно какво е ПЯНА от хамон Иберико.

    Нередност?
  • 3
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън
    • - 2
    • + 21

    Препоръчвам на софиянци вместо да ходят в псевдо-испански ресторанчета, вероятно на мутреси (така ми звучи работата), да се качат на wizz air и да скокна т до валенсия или барселона... билетите са евтини, а там ще вкусите истинските тапас. А истинските тапас не звучат като "Миди Сен Жак в темпура неро ди сепиа със спанак на винена пара и Едамаме", а са - маслини, хамон, пататас бравас, тортила, пържени чушчици, дребни рибки и други семпли , но вкусни мезенца към виното

    Нередност?
  • Ясен
    • - 2
    • + 17

    Ще пукна от смях, испански..... Пиле Пармиджана.... Пекорино полента.... Рикота и ягоди....
    Пармиджано, Пекорино и Рикота са все италиански сирена, нямам думи. Тези хора, които са решили да налеят толкова пари в бизнес толкова ли не са имали акъл да наемат за ден-два поне един консултант или обикновен човечец, който да им помогне да не стават за смях. Всичко написано за този ресторант ме навежда на мисълта, че някоя смешна мутрица е ходила на ресторант в Испания и му е харесало и решил да направи такъв в БГ да убие рибата. Ама то само желание не стига, трябва и акъл, всичко звучи смешно и префарцунено, а не изискано каквато явно е целта. А вие от Капитал, толкова ли сте неграмотни, че чак се и възхищавате на простотията.

    Нередност?
  • 5
    Avatar :-|
    afrikanets
    • - 2
    • + 9

    огретен от батата, опушено цветно зеле... смешно, смешно, че чак тъжно... Голям майтап!

    Нередност?
  • 6
    Avatar :-|
    pav
    • + 9

    наименованието "тапас" за България няма нужда от толкова обширо описание:
    тапас = мезе.

    Нередност?
  • 7
    Avatar :-|
    пав
    • - 2
    • + 11

    Заблудата е явно пълна в този ресторант.А това че нещо обикновенно като целина с картофи се описва по този помпозен начин,явно цели да оправдае цените.

    Нередност?
  • 8
    Avatar :-|
    пав
    • + 2

    Заблудата е явно пълна в този ресторант.А това че нещо обикновенно като целина с картофи се описва по този помпозен начин,явно цели да оправдае цените.

    Нередност?
  • 9
    Avatar :-?
    Daniel
    • + 1

    Ресторанта е собственост на г-н Симеон Цеков,същия който е собственик и на Медитеранео и още няколко... www.renecatering.com

    Нередност?
  • 10
    Avatar :-|
    andjelo
    • - 3
    • + 2

    е за съжаление ние в България всичко разбираме и знаеме и вечно намираме кусури на хората.Да аз бях там в този ресторант и да ви кажа хората са се опитали да направят нещо интересно в тъпата пългария, но уви тук хората са явно много плиткоумни и зависливо, дребнави. Е на кой му пука какви са сирената и картофите обстановката е хубава, храната е готина и всичко е ОК.Аз съм адвокат и съветвам тези който разбират толкова да вземат да направят един испански ресторант по техен тип.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал