Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Central
"Г. С. Раковски" 137За доставки 0879 43 36 02
За резервации 0882 55 55 66
Bar & Eatery указва кратко и ясно табелата над вратата на номер 137 на най-театралната улица в София - "Г. С. Раковски". Това беше мястото на една сладкарница "Лучано". Сега е Central и изглежда привлекателно променено от млади централни нападатели с опит директно от хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Поглед отвън навътре през големите прозорци и зрението се чувства малко изиграно, защото интериорът подозрително се държи като екс-. Разбираме схемата на отраженията едва след като влезем и застанем срещу стената с големия принт на стара софийска сграда. Подът е от така модерния бетон, но ключовият елемент е стъклен – баровете са от стъкло, а част от стените са покрити с черен лакобел. Имиджите, отпечатани върху висящите сепариращи стени, ще бъдат променяни според сезона (сега виждаме зимно дърво). Пространството е проектирано от арх. Атанас Панов, така че да приюти хора, които искат да пийнат и хапнат, и такива, които предпочитат предимно да пийнат.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
8 коментара
"Имиджите" ??!!!?!!!!!
Вие сериозно ли?
Няма такава дума в българския речник?
но пък има други далеч по "скучни" като тапет, пано...
Добре де, работя наблизо и известно време се борих със смешния език на автора ... до момента, в който прочетох, че се пуши.
Предлагам ви ревютата на заведения за хранене, в които се пуши да съдържат само едно изречение: "В заведението се пуши!".
Само като му погледна отвън това заведение и ми е ясно, че е слънчевбрягско тип , тоест не е за мен
Бая селско име. Едва ли има град в провинцията без "стъклено" заведение, наречено Централ. Освен ако не се казва Елит, разбира се.
хубаво, че е Bar & Eatery, а не модерното напоследък bar & dinner (вместо правилното bar & diner)
Ние сме двама централни защитници. Както и да е.
Дълго търсихме нещо за ядене след мача. Най-сетне стигнахме до № 137. Това беше мястото на една сладкарница "Лучано". Сега е Central , вътре ни посрещнаха млади централни нападатели . Имаше нещо кофти да гледаш отвън навътре през големите прозорци и всеки от нас се почувства малко изигран, защото инт-ериорът подозрително се държи като екс-. Пост-ериори загряхме схемата на отраженията едва след като застанахме вътре срещу стената с големия принт-ериор на стара софийска сграда. Очаквахме да видим игрище Юнак. Подът е от така модерния за жк Люлин бетон, но ключовият елемент е стъклен – баровете са от стъкло, ключалките на тоалетната също са стъклени, най-много ни изненадаха стъклените ключове, а част от стените са покрити с черен лакобел. Другите части бяха покрити с бял лакочер. Имиджите, отпечатани върху висящите сепариращи стени, ще бъдат променяни според сезона (сега виждаме зимно дърво за огрев), след месец - пролетна трева. Пространството е проектирано от арх. Атанас Панов, така че да приюти хора, които искат да пийнат и хапнат, и такива, които предпочитат предимно да пийнат. За хора, които искат предимно да хапнат, без да пийнат, нищо не е проектирано.
Както и да е.
Пикът е на обяд около дванадесет часа, когато излизаме от тренировка и атакуваме гладно. Друго си е да атакуваш сит.
Според двамата управители на заведението Генади Лацов и Симеон Филипов мъжете се справят по-добре в бързината, затова тук стратегически ни обслужват само господа. Обаче, когато им бавим топката с поръчките, се чувства липса на дами, справящи се по-добре в бавнината.
За още по-бързо имат и обедно меню освен снощното – по два вида салати и супи, пет вида основни, три комбинации със скара на дървени въглища и десерт - самите дървени въглища... Или десерт, понеже порциите са щедри, а не понеже десерт.
Цените започват от 2.50 в 8.30 ч.и свършват с 9.90 лв. в 22.50 ч.
Сега по-спокойно се оглеждаме към дъното, където е шоукухнята. Зад шоукухнята е шоусъблекалнята. Това значи, че всичко около приготвянето на храната е прозрачно съблечено и човек може да си избере домат за салатата без дрехи . Собствениците уверяват в качеството и свежестта на продуктите и допълват, че зареждането е всекидневно, макар и от фризера, каймата се приготвя на място от месо и соя, а картофите не са бланширани с оцет.
Картофената крем супа от основното меню в деня на теста е убедителна с някои по-едри парчета от най-важната съставка. Да видите в деня на самия изпит - направо цели картофи ни убеждават колко ценна и важна съставка са в крем-супата!
В неизпитни часове консистенцията й клони повече към супа, отколкото към крем, но е почти торкова вкусна, ако е поръсена с копър и идва с идеална температура и компенсиращи залчета сух черен хляб с мак и сусам.
Зелената салата от обедното меню е с повече маруля, малко краставици и съвсем малко репички, добре сварено яйце, една маслинка в центъра и с още по-малко лук от маслинката, за което признателно благодарим от свое и от името на ближните полузащитници, като се има предвид откъде идваме. Отбелязваме също, че всичко пристига светкавично като рефер, че е шумно като на стадиона, че се пуши като преди тренировкии, без никакви пристрастия, че ризотото със зеленчуци е абсолютно попадение от дузпа в десетката под сърцето.
Лацов и Филипов са категорични, че ще се справят с шума и очакват специална пратка от Германия, която да монтират на тавана, за да го изяде. Приспособлението се нарича зелен шумояд, за разлика от популярния зелен каменояд.
След един месец работа все още не са открили официално заведението, защото първо искат "всичко да е точно, както трябва" и твърдят, че си знаят грешките. Ние имаме съмнения за черно тото и уговорени срещи.
В момента са ангажирани с уюта на вечерната атмосфера и действат в посока към по-приглушена зад тъчлиниите, заели са се да решат въпросите с италианския поп, бил католик все пак, и ще регулират осветлението "на всяка една лампа". Преди това са събрали винена листа с богат избор и най-скъпа бутилка до всеки 100 лв. Италианският поп смята да се оплаче в Изпълкома и да иска преиграване на мача.
Специалната им покана е за тази неделя, когато след 9:30 сутринта ще бъде преиграването , та смятат да предложат евъргрийн закуски – "палачинки, бухтички, мекички". Към закуските ще има и по чаша "евъргрийн" мента.
*Репортер беше Хан Крум
До коментар [#5] от "gradinko":
На тебе кривчо има ли нещо, което да ти хареса?
Може би някой гараж с име Градил Градинко Градина...
Все пак ето едно пожелание. От сърце!!!
Leaving nothing to say
All the fools sailed away
Забравих един много важен ред
Never to return again
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.