Central

Гореща точка за бърз обяд и още

Central

"Г. С. Раковски" 137

За доставки 0879 43 36 02

За резервации 0882 55 55 66

Bar & Eatery указва кратко и ясно табелата над вратата на номер 137 на най-театралната улица в София - "Г. С. Раковски". Това беше мястото на една сладкарница "Лучано". Сега е Central и изглежда привлекателно променено от млади централни нападатели с опит директно от хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Поглед отвън навътре през големите прозорци и зрението се чувства малко изиграно, защото интериорът подозрително се държи като екс-. Разбираме схемата на отраженията едва след като влезем и застанем срещу стената с големия принт на стара софийска сграда. Подът е от така модерния бетон, но ключовият елемент е стъклен – баровете са от стъкло, а част от стените са покрити с черен лакобел. Имиджите, отпечатани върху висящите сепариращи стени, ще бъдат променяни според сезона (сега виждаме зимно дърво). Пространството е проектирано от арх. Атанас Панов, така че да приюти хора, които искат да пийнат и хапнат, и такива, които предпочитат предимно да пийнат.

Пикът е на обяд около дванадесет часа, когато излизаме от офисите и атакуваме гладно. Според двамата управители на заведението Генади Лацов и Симеон Филипов мъжете се справят по-добре в бързината, затова тук стратегически ни обслужват само господа. За още по-бързо имат и обедно меню – по два вида салати и супи, пет вида основни, три комбинации със скара на дървени въглища и десерт... Или десерт, понеже порциите са щедри. Цените започват от 2.50 и свършват с 9.90 лв.

Сега по-спокойно се оглеждаме към дъното, където е шоукухнята. Това значи, че всичко около приготвянето на храната е прозрачно и човек може да си избере домат за салатата. Собствениците уверяват в качеството и свежестта на продуктите и допълват, че зареждането е всекидневно, каймата се приготвя на място от месо, а картофите не са бланширани.

Картофената крем супа от основното меню в деня на теста е убедителна с някои по-едри парчета от най-важната съставка. Консистенцията й клони повече към супа, отколкото към крем, но е вкусна, поръсена с копър и идва с идеална температура и залчета сух черен хляб с мак и сусам.

Зелената салата от обедното меню е с повече маруля, малко краставици и съвсем малко репички, добре сварено яйце, една маслинка в центъра и с още по-малко лук, за което признателно благодарим от свое и от името на ближните, като се има предвид къде се намираме. Отбелязваме също, че всичко пристига светкавично, че е шумно, че се пуши и, без никакви пристрастия, че ризотото със зеленчуци е абсолютно попадение в десетката под сърцето.

Лацов и Филипов са категорични, че ще се справят с шума и очакват специална пратка от Германия, която да монтират на тавана, за да го погълне. След един месец работа все още не са открили официално заведението, защото първо искат "всичко да е точно, както трябва" и твърдят, че си знаят грешките. В момента са ангажирани с уюта на вечерната атмосфера и действат в посока към по-приглушена, заели са се да решат въпросите с италианския поп и ще регулират осветлението "на всяка една лампа". Преди това са събрали винена листа с богат избор и най-скъпа бутилка до 100 лв.

Специалната им покана е за тази неделя, когато след 9:30 сутринта смятат да предложат евъргрийн закуски – "палачинки, бухтички, мекички".

Етикети

ресторант
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


8 коментара
  • 1
    kpucu avatar :-|
    kpucu

    "Имиджите" ??!!!?!!!!!

    Вие сериозно ли?
    Няма такава дума в българския речник?
    но пък има други далеч по "скучни" като тапет, пано...

  • 2
    petertakov avatar :-|
    Petak

    Добре де, работя наблизо и известно време се борих със смешния език на автора ... до момента, в който прочетох, че се пуши.

    Предлагам ви ревютата на заведения за хранене, в които се пуши да съдържат само едно изречение: "В заведението се пуши!".

  • 3
    smart_za_batkov avatar :-|
    Батков-вън

    Само като му погледна отвън това заведение и ми е ясно, че е слънчевбрягско тип , тоест не е за мен

  • 5
    ras16377431 avatar :-|
    ras16377431

    Бая селско име. Едва ли има град в провинцията без "стъклено" заведение, наречено Централ. Освен ако не се казва Елит, разбира се.

  • 6
    kamendc avatar :-|
    Камен

    хубаво, че е Bar & Eatery, а не модерното напоследък bar & dinner (вместо правилното bar & diner)

  • 7
    hollies avatar :-|
    Хан Крум

    Ние сме двама централни защитници. Както и да е.
    Дълго търсихме нещо за ядене след мача. Най-сетне стигнахме до № 137. Това беше мястото на една сладкарница "Лучано". Сега е Central , вътре ни посрещнаха млади централни нападатели . Имаше нещо кофти да гледаш отвън навътре през големите прозорци и всеки от нас се почувства малко изигран, защото инт-ериорът подозрително се държи като екс-. Пост-ериори загряхме схемата на отраженията едва след като застанахме вътре срещу стената с големия принт-ериор на стара софийска сграда. Очаквахме да видим игрище Юнак. Подът е от така модерния за жк Люлин бетон, но ключовият елемент е стъклен – баровете са от стъкло, ключалките на тоалетната също са стъклени, най-много ни изненадаха стъклените ключове, а част от стените са покрити с черен лакобел. Другите части бяха покрити с бял лакочер. Имиджите, отпечатани върху висящите сепариращи стени, ще бъдат променяни според сезона (сега виждаме зимно дърво за огрев), след месец - пролетна трева. Пространството е проектирано от арх. Атанас Панов, така че да приюти хора, които искат да пийнат и хапнат, и такива, които предпочитат предимно да пийнат. За хора, които искат предимно да хапнат, без да пийнат, нищо не е проектирано.
    Както и да е.


    Пикът е на обяд около дванадесет часа, когато излизаме от тренировка и атакуваме гладно. Друго си е да атакуваш сит.
    Според двамата управители на заведението Генади Лацов и Симеон Филипов мъжете се справят по-добре в бързината, затова тук стратегически ни обслужват само господа. Обаче, когато им бавим топката с поръчките, се чувства липса на дами, справящи се по-добре в бавнината.
    За още по-бързо имат и обедно меню освен снощното – по два вида салати и супи, пет вида основни, три комбинации със скара на дървени въглища и десерт - самите дървени въглища... Или десерт, понеже порциите са щедри, а не понеже десерт.
    Цените започват от 2.50 в 8.30 ч.и свършват с 9.90 лв. в 22.50 ч.

    Сега по-спокойно се оглеждаме към дъното, където е шоукухнята. Зад шоукухнята е шоусъблекалнята. Това значи, че всичко около приготвянето на храната е прозрачно съблечено и човек може да си избере домат за салатата без дрехи . Собствениците уверяват в качеството и свежестта на продуктите и допълват, че зареждането е всекидневно, макар и от фризера, каймата се приготвя на място от месо и соя, а картофите не са бланширани с оцет.

    Картофената крем супа от основното меню в деня на теста е убедителна с някои по-едри парчета от най-важната съставка. Да видите в деня на самия изпит - направо цели картофи ни убеждават колко ценна и важна съставка са в крем-супата!
    В неизпитни часове консистенцията й клони повече към супа, отколкото към крем, но е почти торкова вкусна, ако е поръсена с копър и идва с идеална температура и компенсиращи залчета сух черен хляб с мак и сусам.

    Зелената салата от обедното меню е с повече маруля, малко краставици и съвсем малко репички, добре сварено яйце, една маслинка в центъра и с още по-малко лук от маслинката, за което признателно благодарим от свое и от името на ближните полузащитници, като се има предвид откъде идваме. Отбелязваме също, че всичко пристига светкавично като рефер, че е шумно като на стадиона, че се пуши като преди тренировкии, без никакви пристрастия, че ризотото със зеленчуци е абсолютно попадение от дузпа в десетката под сърцето.

    Лацов и Филипов са категорични, че ще се справят с шума и очакват специална пратка от Германия, която да монтират на тавана, за да го изяде. Приспособлението се нарича зелен шумояд, за разлика от популярния зелен каменояд.
    След един месец работа все още не са открили официално заведението, защото първо искат "всичко да е точно, както трябва" и твърдят, че си знаят грешките. Ние имаме съмнения за черно тото и уговорени срещи.
    В момента са ангажирани с уюта на вечерната атмосфера и действат в посока към по-приглушена зад тъчлиниите, заели са се да решат въпросите с италианския поп, бил католик все пак, и ще регулират осветлението "на всяка една лампа". Преди това са събрали винена листа с богат избор и най-скъпа бутилка до всеки 100 лв. Италианският поп смята да се оплаче в Изпълкома и да иска преиграване на мача.

    Специалната им покана е за тази неделя, когато след 9:30 сутринта ще бъде преиграването , та смятат да предложат евъргрийн закуски – "палачинки, бухтички, мекички". Към закуските ще има и по чаша "евъргрийн" мента.

    *Репортер беше Хан Крум

  • mitkomom

    До коментар [#5] от "gradinko":
    На тебе кривчо има ли нещо, което да ти хареса?
    Може би някой гараж с име Градил Градинко Градина...
    Все пак ето едно пожелание. От сърце!!!
    Leaving nothing to say
    All the fools sailed away
    Забравих един много важен ред
    Never to return again


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал