С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
11 31 мар 2011, 15:26, 17256 прочитания

Тавите

Домашна кухня за всяко време от деня

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Тавите
раб. вр.: 11.30 – 23.00
ул. "Уилям Гладстон" 58
за рез.: 02 980 37 47
0882 880 901

 
 
Пици на парче, сандвичи с майонеза, форнети – това представлява ходещата храна по обедните улици и пожертваните здраве и комфорт. Все пак онези, които искат да се хранят приятно и вкусно, имат избор. По подобие на кварталните кръчми и неугледни соц тип стол-заведения "Тавите" предлага домашна кухня, особено подходяща в обедно време. Аналогията идва само за да подчертае разликата – мястото, биха казали някои, е "сладко", подходящо за сплотена компания или самостоятелно посещение и няма нищо общо с миризливите помещения със загоряло олио и пластмасови вилички. Е, миризмата на готвено я има и тук, но тя поне се носи в изчистен, закачлив интериор. Подобно на Supa Star и Made in Home доминиращият бял цвят на обзавеждането е съчетан със забавни детайли (късметчета, висящи от тавана, черна дъска с тебеширени надписи и така модерното биокафе, декоративни елементи тип "Слънчоглед" и други, изключваме двете досадни плазми). Идеята на собствениците, живеещи над заведението, е да създадат непретенциозно място, в което спокойно да нахранят децата и приятелите си, т.е. да са сигурни в качеството на храната. Това е вторият опит на Димитър и Велина Александрови. Двамата бяха идеолозите и на първата биопицария в "Мусагеница". "Тумба-тан" не просъществува достатъчно дълго, за да спечели редовни клиенти, но онези, които искат да си спомнят атмосферата на мястото, ще имат deja-vu в "Тавите".

В менюто откриваме ярко подчертано, че в "Готварницата" се готви "само със зехтин и морска сол", "мръвките мариноваме по наша рецепта – зехтин, вино и подправки (без химия и консерванти), а "каймата приготвяме на място". Цените са народни, най-скъпото в менюто е телешкото бон филе 11.90 лв. и мешаната скара (пържола, кюфте, шишче, дом. наденица 650 г) - 14.80 лв. Бестселърът са кюфтетата (1.50 лв. за брой), определено много вкусни, и кьополуто (125 г 2.25 лв.) - щедро обогатено с чесън, така че внимавайте. Обедното меню с над 15 вида супи и гозби може да видите и в страницата на заведението в Facebook.


След 18.00 ч. "Тавите" се превръща от "бюфет" в ресторант със сервитьори. Витрините се покриват, храната от обяд е изядена, за вечерта всичко се приготвя на момента и е поднесено изискано. Скоро пред заведението ще има и маси за хапване и навън, а това ще стане, когато се купи тента. За непушачите имаме лоша новина – в "Тавите" се пуши.


  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra 2 Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

27 апр 2017, 33660 прочитания

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 25429 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
VinoConcept

Симпатичен квартален винобар с френски дух

Какво счупи пазара на ток

Държавата е почти монополист в предлагането, а ЕРП-тата са основният купувач, който няма мотив да търси ниска цена

Загърни се с "Шевица"

Шаловете на Гергана Станкова се продават в Цюрих, Прага, Лил, Москва, Лос Анджелис, Мелбърн

Индексите на борсата започнаха седмицата с ръст

"Стара планина холд" реализира най-голям ръст след съобщението за дивидент

Аз (вече) не пия

Как и защо се променя отношението към алкохола по света и у нас

Книга: Тара Съливан - "Златното момче"

Дебютният роман на американската писателка ни представя историята на дете-албинос в Африка

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 3

Капитал

Брой 3 // 19.01.2019 Прочетете
Капитал PRO, Вечерни новини: "Газпром" занижи очакваните тук такси от "Турски поток"; Китай забавя растежа си

Емисия

DAILY @7PM // 21.01.2019 Прочетете