Галера
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Галера

Галера

Добър улов в центъра на София

8672 прочитания

Галера

ул. "Асен Златаров" 24

Тел.: 02 846 73 03

GSM: 0878 73 73 13

www.restaurantgalera.com

Ако ви се яде прясна риба в центъра на столицата, "Галера" е едно от достъпните места. Това е бившият италиански ресторант "Линконтро" (на италиански "Срещата"). Попътният вятър за него идва през декември миналата година, когато на борда застават собствениците на Fish & Grill. Те решават да променят курса, менюто и екипажа и да разширят веригата си от ресторанти. Ако се питате как я хващат тази прясна риба в София, от "Галера" съобщават и конкретните места, от които им я доставят: "мидена ферма "Дълбока", Варна, и Гърция – рибата идва охладена, не замразена." Рибената чорба и лавракът на сол тук вече имат постоянни фенове, но и другите предложения в менюто звучат апетитно. Италианската част в него почти липсва, но се намират спагети и талятели, а и доста екзотични салати с октопод, скариди, калмари и миди, морски деликатеси на плоча, пастет от охлюви, както и традиционна шопска салата, свински ребърца, пиле с моцарела и домашна бисквитена торта. Разностилието, разбира се, носи своите плюсове и минуси. От една страна, не всички ястия са еднакво добре приготвени и трябва сами да откриете кое е най-вкусното за вас. От друга страна, за всеки каприз има по нещо, а и като цяло се залага на здравословното готвене.

"Галера" имат и предложения, които обновяват всеки ден. В тях откриваме три вида риба – преобладаваща черноморска (9-10 вида), по-малко средиземноморска и речна. Цените са приемливи, но е добре да погледнете и грамажа на порциите, за да няма изненади. Твърди се, че мидената супа (от 3.45 лв.) и рибената чорба (2.89 лв.) са бестселъри. В раздела "прясна риба за деня" е възможно да уловите карагьоз от 2.99 лв. за 100 грама или 200 грама гол калкан за 23.99 лв.

Във винената листа има приятен летен подбор от бели, пенливи, розе и червени вина от най-добрите български изби и от новия свят. Има вино в малки бутилки и на чаши.

Обслужването е ненатрапчиво и професионално, а интериорът не се е променил чувствително, но е с повече тематична декорация - аквариум с рибки и приятни детайли от морско-рибарския свят. И, както стана ясно, ресторантът е в аристократичния център на София, в чиито улички край "Шипка" понякога дори се намира място за паркиране, за да се чувстваме повече в свои води.

Галера

ул. "Асен Златаров" 24

Тел.: 02 846 73 03

GSM: 0878 73 73 13

www.restaurantgalera.com

Ако ви се яде прясна риба в центъра на столицата, "Галера" е едно от достъпните места. Това е бившият италиански ресторант "Линконтро" (на италиански "Срещата"). Попътният вятър за него идва през декември миналата година, когато на борда застават собствениците на Fish & Grill. Те решават да променят курса, менюто и екипажа и да разширят веригата си от ресторанти. Ако се питате как я хващат тази прясна риба в София, от "Галера" съобщават и конкретните места, от които им я доставят: "мидена ферма "Дълбока", Варна, и Гърция – рибата идва охладена, не замразена." Рибената чорба и лавракът на сол тук вече имат постоянни фенове, но и другите предложения в менюто звучат апетитно. Италианската част в него почти липсва, но се намират спагети и талятели, а и доста екзотични салати с октопод, скариди, калмари и миди, морски деликатеси на плоча, пастет от охлюви, както и традиционна шопска салата, свински ребърца, пиле с моцарела и домашна бисквитена торта. Разностилието, разбира се, носи своите плюсове и минуси. От една страна, не всички ястия са еднакво добре приготвени и трябва сами да откриете кое е най-вкусното за вас. От друга страна, за всеки каприз има по нещо, а и като цяло се залага на здравословното готвене.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

3 коментара
  • 1
    sylt avatar :-|
    sylt

    Капитал, моля Ви спрете да правите ревюта на ресторанти. Очевидно е че те се пишат от хора, които нямат никакво отношение към кулинарията. Няма смисъл, вече дори не е смешно. Новият автор в рубриката, Пепа Витанова, не е по-различен от предишните. Няколко цитата:

    "Попътният вятър за него идва през декември миналата година, когато на борда застават собствениците на Fish & Grill. Те решават да променят курса, менюто и екипажа и да разширят веригата си от ресторанти." - Уау! Патетично начало. Разширявайки "веригата си от ресторанти". Разбирайте от един стават два.

    "Рибената чорба и лавракът на сол тук вече имат постоянни фенове." - Естествено. Кой не е чувал за верните фенове на лаврака в Галера.

    "Твърди се, че мидената супа и рибената чорба са бестселъри." - Ами защо не ги опита, бе, Пепа? Нали затова си била там.

    С нетърпение ще очакваме следващите ти вълнуващи ревюта, Пепа.

    Относно ресторанта - разглеждайки менюто на сайта му, откриваме невероятно съчетание от специалитети: рукола с чери домати и пармезан, шкембе чорба, охлюви с Перно, пърленка със сирене, тигрови скариди на плоча, пица, патешко магре, свинска пържола, аспержи с пармезанов сос, ризото с манатарки, шопска салата, и естествено... над 20 вида суши. Обзалагам се че всичко е страхотно и че ресторантът коренно се различава от останалите 500 със същото невероятно меню в София.

  • 2
    mecho_puh avatar :-|
    mecho_puh

    абсолютно съгласна със sylt
    и да добавя- че пред посления месец посетих 4 пъти Галера за обяд- и въпреки че ресторанта бе полупразен- чаках повече от 40 мин за пъстърва на скара
    що се отнася до обслужването- то определено НЕ Е "ненатрапчиво и професионално", даже напротив , супер натрапчиво и непрофесионално. За мен е натрапчиво през 5 мин да ме питат дали ми харесва ястието и ако случайно не пърхам с крила от възхищение, сервитьорката да прави физиономии зад гърба ми.

  • 3
    tralala1 avatar :-|
    tralala1

    Ами спрях да ходя , откакто е Галера, а не Линконтро, стана много скъпо, най-евтината порция риба без гарнитура е 15 лв - после всичко хвърчи до небето. Иначе обслужването си е ок, нищо му няма, просто е скъпо.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

"Грозд" revisited

"Грозд" revisited

Gastrothèque L’Art De Vivre

Gastrothèque L’Art De Vivre

Regina

Regina

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.