Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Текстът на "Капитал" е писан през 2012 г. и настоящото ревю не отразява актуалното състояние на Aubergine.
Повече информация за заведението може да откриете на www.aubergine.bg/ и във фейсбук страницата www.facebook.com/AubergineSofia/.
Интервю с Иво Чалъков от Aubergine четете тук:
Aubergine
ул. "Карнеги" 11понеделник-събота 11:00 - 23:00
088 871 20 00
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
22 коментара
Звучи добре само защо трябва да се казва Aubergine? Щото е на латиница, чуждо и звучи снобарски? "Патладжан" си е много добро и разбираемо име.
До коментар [#1] от "zumz":
Защото на собственика му харесва - нещо против? Ти защо си се кръстил с това звучно българско име Зумз (и то изписано на латинца), като тъпанар си е много добро и разбираемо?
Опитайте свинския джолан на всяка цена!
До коментар [#2] от "Petak":
някой от класиците го беше казал: "Боже, колко мъка има по този свят!":) ... гледай да не забравиш да сложиш минус под коментара ми както вече си направил на първия.
Наистина готвят много вкусно, но и ние спряхме да ходим заради цигарите, защото просто става ужасно, когато запалят повече от трима души. Долният етаж не е вариант - гнусничко е и мирише на мухъл, честно казано не бих се завряла там. Според мен би трябвало да си преосмислят отношението към непушачите, които са по-добрите клиенти - това между другото във Великобритания са го доказали статистически. Онзи ден много се накефих, защото за първи път видях в София заведение, което пращеше по шевовете в залата, където не се пушеше, дори имаше и опашка от чакащи за маси, а при пушачите (естествено по-хубавото помещение) беше полупразно. Това е близкото бъдеще, свиквайте ресторантьори:)
Нищо снобарско не виждам нито в името, нито в самия ресторант. Какво да кажем тогава за имена като "By the way" например? Абсолютно нормално е в по-цивилизованите и космополитни държави много от заведенията да се наричат и и изписват по този начин. Ако някой се изживявя като фанатизиран радетел за повсеместна и безкомпромистна българщина, да посещава "Мамин Кольо", да папка кавърмица и да се наслаждава на нашенски дизайн и музика, а пък аз и съпругата ми ще продължим да се "измъчваме" с бразилски джаз и виенски шницел в "Aubergine".
Колкото до въпроса с пушенето, аз лично не пуша, но съжалявам, изобщо не съм съгласен, че непушачите са по-добрите клиенти и не знам какво точно са доказали на острова, но в Испания, където живяхме последните години, ресторантьорите опищяха всички медии след забраната миналата година и загубите си им бяха съвсем реални. Както и да е, изобщо не е чак толкова задимено в "Aubergine", определено е преувеличено доста.
Иначе успех на момчетата, много са скромни и симпатични, за мен поне приятно разнообразие от типичните мутроподобни собственици на заведения в София.
Това е един чудесен ресторант! Отлично приготвена храна,адекватно обслужване в много приятна обстановка. А и всичко е на приемливи цени.
Последните два поста звучат като написани от управата на заведението.
Хайде сега, включиха се подставените лица от заведението да обясняват колко е хубаво да се пуши там, където се яде. Ако е така и няма никакъв проблем, защо тогава сте се притеснили толкова и пишете тук под строй? Щом сте прави, на клиентите просто няма да им прави впечатление и ще продължават да си идват. Но истината е, че има ресторанти, в които се пуши и не е задимено, само че този определено не е от тях и ситуацията с дима в него действително е осезаемо неприятна. Жалко, защото иначе кухнята е много добра. Вие сами не си ли задавате въпроса, защо, при положение, че сте направили хубав ресторант със справедливо отношение качество-цена, се случва така, че понякога в най-силната събота вечер са заети само две маси? Може би е по-добре да се замислите над критиката, която в статията е отправена съвсем разумно и може да ви е от полза, вместо да се хвърляте да обяснявате, че това са глупости.
Това едва ли някой ще го чете освен собствениците на ресторанта, но ще обърна внимание на един малък детайл: количеството оценки (плюсове или минуси) е значително по-голямо отколкото средно за такива ревюта в "Капитал". Това потдтвърждава предположението на някои от коментаторите, че собствениците или техни хора на въпросното заведение се опитват да омаловажат или просто да се заяждат с коментари (коментиращи) които не им харесват. На интернет форумите на "Капитал" това е съвсем просто - създаваш електронни версии на себе си колкото поискаш и след това слагаш плюсове или минуси. С две думи - весело:) При следващо мое пътуване до Париж непременно ще търся да посетя ресторант "Патладжан", не Aubergine, а "Патладжан". По логиката на някои коментатори парижани точно така би трябвало да кръстят ресторанта си.
Защо, когато някой похвали нечие постижения, веднага го заклеймявате като подставено лице или дори, че е самият собственик на ресторанта. Тази наша, типично българска завист е противна и няма да ни позволи да се почувстваме свободни духом. Нали знаете приказката за шопа, дето не иска да е добре, а иска Вуте да е зле?! Аз и съпругът ми не сме пушачи и съм съгласна, че на обществени места не бива да се пуши. Но не са виновни собствениците на заведенията - нали трябва да печелят, иначе защо им е това заведение?! Виновно е продажното ни правителство, което постоянно обслужва нечии лобистки интереси и проточи толкова време забраната за пушенето. А иначе, ресторантът, за който става въпрос, е супер. Спокойно, уютно заведение, с интелигентна музика, няма опасност да чуеш чалга, пардон - поп-фолк... Ако сега похваля менюто и самата храна, със сигурност ще ме сложите в групата на пристрастните по една или друга причина. Много важно - тя наистина е чудесно приготвена и поднесена с вкус.
А на господина /или е госпожа/ който час по час ходи до Париж, ще му кажа, как един, който бил веднъж в Лондон, после все това повтарял: "Аз, га бях в Лъндън..."
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.