С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
1 12 апр 2012, 12:30, 25754 прочитания

Kanaal

Това вече е друга бира

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Още по темата

Долче вита с витамин В

На "Ангел Кънчев" се начерта Бермудският триъгълник за свободното време

2 окт 2015
Kanaal
бул. "Мадрид" 2
 
Работи отскоро и се намира точно пред "Зад канала": Kanaal. Така между магазина за булченски рокли и кварталното казино вече има не просто бар, а друг театър. Предишното метълско кафене, бар, пицария или каквото е било сега е променено до неузнаваемост. Не става дума просто за ремонт, а за истинска археология – сваляне на пласт след пласт, до първия, от 1929 г., а след това – пласт след пласт вдъхновение от холандския дизайн и белгийската бирена култура. Крайният резултат е, че всеки кът е със своя атмосфера, без значение дали се намира на първия минималистичен етаж, в "чилаут" пространството в стил псевдобароков кич, в аскетичната стая за пушене на втория или в градината.

Дори да нямате никакво отношение към дизайн, бира, Белгия или Холандия, веднага ще ви стане ясно, че тук е приложена една органична и много мислена концепция. Органична, защото идентичността на Kanaal е не само в самото място, но и по отношение на квартала, в който се намира. Тя започва от името и се простира върху всеки детайл. (Автор на името и визуалната идентичност е агенцията KesselsKramer, интериорът е на ORB Design, Амстердам.)


Kanaal е нещо повече от бар – в къщата ще се появят и хостел, и студио за идейни инициативи: близостта до три театъра и Консерваторията ще превръща пространството и в сцена.

Като бар Kanaal предлага това, което би трябвало да предлага всеки бар. Без цигарения дим. Има и кратък, елегантен винен лист с три червени, три бели и едно розе. Засега работи само вечер, скоро ще може да се отбивате и сутрин за кафе и холандски десертчета или по обяд за чаша вино с нещо от студения бюфет.

Все пак основата и акцентът тук са белгийските бири. А това, както знаем, вече е друга бира. Засега са седем. Не само може да ги опитате, но и да водите с домакините дълги разговори за бутилките бира, чието съдържание означава векове традиция, изкуство и наука.



Тук има Vеdett (4.7%) и може да разберете защо се нарича култовата бира на Белгия и всеки етикет е персонализиран със снимки на почитателите й.
Или да си изберете Chimay (8 или 9%), която се произвежда в манастира Нотр дам дьо Скурмон, и да се осведомите защо е една от шестте пивоварни, която може да носи логото Authentic Trappist Product.

Или да си поприказвате за Duvel (8.5%) и нейния кръстник, обущаря Ван де Вувер, който през 1923 г. я опитал и възкликнал: "Това питие е същински дявол!" (duvel).

Kanaal е много по-различен от всичко останало около "Канала", затова и в него не просто се отбивате, а преживявате нещо различно.

 
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Какви са вашите отношения с парите
Покажете как харчите и ще ви кажем какъв герой сте

Разберете ТУК

Разбирате ли се добре с парите?



Прост въпрос, чийто отговор обаче често затруднява. За някои хора парите са просто символ за личен или професионален успех. Други ги възприемат като средство за по-висок социален статус и неговата демонстрация без значение дали са щастливи или не.

Направете този бърз и забавен тест, за да разберете какъв герой сте, как харчите, какви са рисковете и как да подобрите отношенията с парите си.


capital.bg/partners/unicredit

Прочетете и това

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra 2 Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

27 апр 2017, 32901 прочитания

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 24919 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Походът на императора

Остерия Barbarossa тръгва с много и интересни амбиции

Годината, в която телевизия "Алма матер" стана известна

Университетът замрази договора си с външния продуцент, който щеше да създава програма за канала

Ще удържи ли Борисов властта

ГЕРБ няма да се откажат лесно от управлението - през 2019г. се разпределят проекти за над 10 млрд. лв. и се избира следващият главен прокурор

"Агрия груп" купува производител на слънчогледово олио

Базираната в Лясковец "Кехлибар" ще е първата компания за преработка на слънчоглед в портфейла на холдинга

Кредитор продава рециклиращите машини на Пламен Стоянов-Дамбовеца

Оборудването е струвало около 10 млн. лв. при покупката му, а сега се предлага за около половината

Есенният филмов маратон

По-интересните заглавия на "Киномания 2018"

Всичко е игра

Изложба изследва сложното взаимодействие между видеоигрите и реалността

K:Reader

Нов и модерен инструмент, който пренася в дигитална среда усещането от четенето на хартия.

Прочетете целия вестник или списание без да търсите отделните статии в сайта.
Капитал, брой 46

Капитал

Брой 46 // 17.11.2018 Прочетете
Капитал PRO, Вечерни новини: Червена вълна на борсите, кризата в "Обединени патриоти" продължава

Емисия

DAILY @7PM // 20.11.2018 Прочетете