С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Вход | Регистрация
5 13 дек 2012, 14:32, 57093 прочитания

"Ателие"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Atelie
Food and Wine
Ул. "Асен Златаров" 16
0886 20 27 17

"Ателие" изглежда така, че не може да го подминете. През деня белите квадрати на прозорците направо си викат за едно кафе. Вечер светлинките, бели, червени, розови от различните лампи и свещи, са покана за чаша-две вино.

Тук преди време се намираше "Габу", което беше нещо като кафене, гастроном и бистро с атмосфера и стил. Стилът и атмосферата ги има и сега, но също и трите отделни помещения изглеждат по-цялостно и завършено. Дървената маса в центъра и рафтовете, както и червеният цвят, който изскача под формата на стол, диван или кана, създава някакво усещане за Скандинавия, или по-скоро за топлината и уюта, които умеят да създават по онези ширини.
(Салати – 7-10 лв.,
предястия – 10-15 лв.,
основни 13-30 лв.)

Храна - 4 от 5
Обстановка - 4 от 5
Обслужване – 3 от 5
За двама – 80 лв.
Докато снегът се сипеше навън, вътре първо се появи зелената салата - с различни листенца и с парчета моцарела, аншоа и печено цвекло.


Пилешки пастет по стара френска рецепта с боровинки. Поднася се в красива купичка с филийки печен хляб и няколко печени скилидки чесън. Ретро, красиво и страшно вкусно. Заедно с чашата вино е напълно достатъчен за лека вечеря. Но беше още рано за приключване, защото се зададе порцията свински джолан. Обезкостен, крехък, сочен, задушен в коняк и в прекрасно съчетание с гъби кладница, сливи, маслини и праз. Няма какво повече да се добави. Сладкишът за деня беше домашен, от маслено тесто с горски плодове.

Менюто е разпределено в пет секции, в които има от три до пет предложения: салати от градината на ателието, предястия от книгата на ателието, сготвени от майстора на ателието, сандвичи от кухнята на ателието и десерт. Любопитно ще е пилешкото филе с печена полента и рагу от гъби или скаридите с тиквички, розмарин и чипс от пармиджано.

Вината са интересна разходка из Испания, Франция, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия.



Когато излезете за снежна разходка, ще видите, че с "Ателие" ул. "Оборище" се превръща все повече в ресторантска улица. Особено ако се потвърди слухът, че скоро на нея ще се появи и нова пицария, която също няма да е за подминаване.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra 2 Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

27 апр 2017, 35280 прочитания

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 26705 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Osteria da Rado

Моят все по-скъп банкер

Банките започнаха да повишават таксите, като засилване на тенденцията, която не е нова, се очаква от есента

Сметка за 600 милиона: обществените поръчки в края на мандата на Фандъкова

Дългосрочните поръчки за сметосъбиране, поддръжка и RDF бяха раздадени преди изборите и оставят следващия кмет с вързани ръце

Как започва вносът на боклуци в България

Отпадъци за горене започват да се внасят в периода 2014 - 2016 г., като зад начинанието е бившият директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Понижена или повишена е България в новата Еврокомисия

Мария Габриел ще отговаря за обширен ресор с огромен бюджет, но с малка политическа тежест

Софийската Индиана Джоунс

Какво остана под паважите: за Магдалина Станчева (1924–2014) и археологията на София през социализма

Изкуството, майна

Нощта на музеите и галериите се завръща в Пловдив (13-15 септември) със силно международно участие