С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
5 13 дек 2012, 14:32, 58487 прочитания

"Ателие"

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email
  • Качествената журналистика е въпрос на принципи, професионализъм, но и средства. Ако искате да подкрепите стандартите на "Капитал", може да го направите тук. Благодарим.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg
Atelie
Food and Wine
Ул. "Асен Златаров" 16
0886 20 27 17

"Ателие" изглежда така, че не може да го подминете. През деня белите квадрати на прозорците направо си викат за едно кафе. Вечер светлинките, бели, червени, розови от различните лампи и свещи, са покана за чаша-две вино.

Тук преди време се намираше "Габу", което беше нещо като кафене, гастроном и бистро с атмосфера и стил. Стилът и атмосферата ги има и сега, но също и трите отделни помещения изглеждат по-цялостно и завършено. Дървената маса в центъра и рафтовете, както и червеният цвят, който изскача под формата на стол, диван или кана, създава някакво усещане за Скандинавия, или по-скоро за топлината и уюта, които умеят да създават по онези ширини.
(Салати – 7-10 лв.,
предястия – 10-15 лв.,
основни 13-30 лв.)

Храна - 4 от 5
Обстановка - 4 от 5
Обслужване – 3 от 5
За двама – 80 лв.
Докато снегът се сипеше навън, вътре първо се появи зелената салата - с различни листенца и с парчета моцарела, аншоа и печено цвекло.


Пилешки пастет по стара френска рецепта с боровинки. Поднася се в красива купичка с филийки печен хляб и няколко печени скилидки чесън. Ретро, красиво и страшно вкусно. Заедно с чашата вино е напълно достатъчен за лека вечеря. Но беше още рано за приключване, защото се зададе порцията свински джолан. Обезкостен, крехък, сочен, задушен в коняк и в прекрасно съчетание с гъби кладница, сливи, маслини и праз. Няма какво повече да се добави. Сладкишът за деня беше домашен, от маслено тесто с горски плодове.

Менюто е разпределено в пет секции, в които има от три до пет предложения: салати от градината на ателието, предястия от книгата на ателието, сготвени от майстора на ателието, сандвичи от кухнята на ателието и десерт. Любопитно ще е пилешкото филе с печена полента и рагу от гъби или скаридите с тиквички, розмарин и чипс от пармиджано.

Вината са интересна разходка из Испания, Франция, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия.



Когато излезете за снежна разходка, ще видите, че с "Ателие" ул. "Оборище" се превръща все повече в ресторантска улица. Особено ако се потвърди слухът, че скоро на нея ще се появи и нова пицария, която също няма да е за подминаване.
  • Facebook
  • Twitter
  • Зарче
  • Email
  • Ако този материал Ви е харесал или желаете да изразите съпричастност с конкретната тема или кауза, можете да ни подкрепите с малко финансово дарение.

    Дарение
    Плащането се осъществява чрез ePay.bg

Прочетете и това

Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra 2 Ново място, ресторант: Hamburguesa Nostra

27 апр 2017, 35520 прочитания

"Грозд" revisited 5 "Грозд" revisited

Балканска кухня от шеф Андре Токев

16 юни 2016, 26946 прочитания

24 часа 7 дни
 
Капитал

Абонирайте се и получавате повече

Капитал
  • Допълнителни издания
  • Остъпки за участие в събития
  • Ваучер за реклама
Още от "Ресторант" Затваряне
Osteria da Rado

Още от Капитал
Да пазиш традицията "Под Балкана"

Животновъдната ферма на семейство Кулови край Карлово е затворила целия цикъл на производство

Къде е еко-то в данъка за колите

Новите данъчни идеи на София се мотивират със замърсяването на въздуха, но реално нямат връзка с това

Трудните книжки

Министерството на труда предлага подмяна на сегашните трудови книжки с нови, без да може да обясни защо не ги цифровизира

Румънското управленско дуо: От едната страна на барикадата

Новият премиер Лудовик Орбан и преизбраният президент Клаус Йоханис обещават про-ЕС ера и реформи в Румъния

Нова концепция: Bagri by Boykovski

"Искаме да придадем повече характер на заведението и на храната, която предлагаме"

Гледни точки

Новата поредица прожекции "Киноточка" започва с документален филм за музиката в киното

X Остават ви 0 свободни статии
0 / 10