La bottega

La bottega

Марина Караконова
23570 прочитания

© Цветелина Белутова


Това е втори опит за италиански ресторант на същото място. Първият и неуспешен беше на Profumo. Вторият по-скоро има големи шансове за успех. Може би заради отворените прозорци и саксиите с цветя по тях. Или заради по-рационалното разпределение на пространството, което, особено през деня, е светло, просторно, живо и уютно. Или заради различно изглеждащото меню, буквално. Направено е като списание. В него е обяснена философията и правилата на мястото – не търсете тук кафе 3 в 1, разчитайте, че производителите и доставчиците са внимателно подбрани. Частта с изреждане на ястията за щастие е достатъчно кратка, а накрая е представен екипът – кой е главният готвач (Стефан Минев) или кое е лицето, което стои зад това място – в случая това са съсобствениците на La Piccola Casa на цар Борис III, ресторант "Хамачи", "Медитеранео" и Cinecittà.

La bottega

София, ул. "Хан Аспарух" 31,

тел: 088 57 80 222

В Италия ботега е едновременно място за хапване, както и магазинче за хранителни продукти – зехтин, кафе, колбаси, сирена, вина, също и за малки сувенири – съвсем скоро тук ще се продава сицилианска керамика. Както може да се очаква, има пица, паста или сицилианска скара. Първата ботега от същата група се появи на ул. "Милин камък", но втората изглежда по-елегантно

Храна - 4 от 5

Обстановка - 4 от 5

Обслужване – 4 от 5

Цена за двама: 60 лв.

 

Салатите са два вида, отделно има и за деня. Случи се да е от портокали, пресен чесън и черен пипер, интересна и освежаваща. След нея пристигна вкусна и стопляща доматена супа и спагети с люти чушки и чесън – точно такива, каквито трябва да бъдат.

Антипастите (4.80 – 6.70) са най-вече плата със сирена и колбаси. От основните най-апетитно звучат италианските наденички с домати, праз и пармезан или с финокио.

Сицилианската касатина (4.20) е приготвена от пандишпан, крем рикота със сушени плодове със зелена глазура от марципан от бадеми и шам фъстък и заедно с двата пръста еспресо в чашата е достатъчна причина да се отбиете в La bottega.

Усещането за нещо познато се изясни, след като се появи управителят, който е управител и на Cinecittà. Любезният синьор обясни идеята за новата ботега най-ясно: това е Cinecittà, но без белите покривки. Присъствието му ме убеди за сетен път, че когато собствениците и управителите са в ресторантите си, най-малкото със сигурност няма да има разочарование. Или, пак по думите на синьора: "Няма друго начинът!"

Това е втори опит за италиански ресторант на същото място. Първият и неуспешен беше на Profumo. Вторият по-скоро има големи шансове за успех. Може би заради отворените прозорци и саксиите с цветя по тях. Или заради по-рационалното разпределение на пространството, което, особено през деня, е светло, просторно, живо и уютно. Или заради различно изглеждащото меню, буквално. Направено е като списание. В него е обяснена философията и правилата на мястото – не търсете тук кафе 3 в 1, разчитайте, че производителите и доставчиците са внимателно подбрани. Частта с изреждане на ястията за щастие е достатъчно кратка, а накрая е представен екипът – кой е главният готвач (Стефан Минев) или кое е лицето, което стои зад това място – в случая това са съсобствениците на La Piccola Casa на цар Борис III, ресторант "Хамачи", "Медитеранео" и Cinecittà.

La bottega

София, ул. "Хан Аспарух" 31,

тел: 088 57 80 222

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


3 коментара
  • 1
    avgustina avatar :-|
    Avgustina

    Бях там миналата неделя - хареса ми. Виното беше разкошно, сира. Кухнята е прилична - ядохме пица с пикантен салам, ребърца с пюре от целина, салата в червено цвекло, но въпреки забавянето на поръчките (за което получихме извинения), пак бих отишла - има нещо в атмосферата, което много ми допадна. Беше пълно.

  • 2
    pqf18307488 avatar :-|
    pqf18307488

    Ако ви се чака 45 мин за да ви дойде пицата това е правилното заведение. Ама мнооооого са зле.

    Публикувано през m.capital.bg

  • 3
    umk1437852971470415 avatar :-|
    Stefan Spasov

    Пиците са под всякаква критика, имах муха във виното и не ми го смениха. Заключението е за вас. Приятно хапване ;-)

    Публикувано през m.capital.bg


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал