Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Град София вече има своя истински винен бар. Носи виненото име Grape Central и въпреки че вече има кратка биография зад гърба си, сега отвори официално за дългата.
На "Самуил" 45 имаше фурна, или по-точно лавка за хляб, боза и кифли и козунаци. Не сме предполагали за пространството, което се намира зад прозорчето. А то никак не е малко. Сега от пръв поглед ще забележите еклектиката: ще видите и сецесион, и рустик, нещо, което напомня на Сердика, друго - на Толедо. По-важното е друго. Всичко е мислено така, че да е естествено продължение на оригиналния вид на помещението. А то си е било фурна от 1937 г., когато е била построена сградата. Ефросия Благоева, която прави интериора на винобара, запазва тухлената й част и всичко, което си струва да се съхрани, след което прави своята деликатна намеса без насилване и налагане на его и "визии".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
6 коментара
Смех в залата с тая провинциална парвенющина. Сомелиер за бутилираната вода има ли?
Изключително приятно и уютно място. Пожелавам им успех с доизкусуряването на менюто. Ето една конструктивна обратна връзка: картофената салата не е дип, както и сухарите не са препечен хляб, ако и двете да бяха вкусни :)
Би могло да се пробва ... обстановката.
@патиуанчо ми да, всеки който отвори нещо различно от баничарница или шкембеджийница, няма какъв друг да е освен провинциален парвеню ;) важното е винаги да има някой който може нищо друго да не е постигнал, ма поне е посветил живота си да разконспирира парвенютата в коментари из интернедата.
[quote#4:"lanzz"]нещо различно[/quote]
"Нещо различно"? Кръчмите в центъра, които са в стара къща с изкъртена мазилка, евтингьоз масички и неудобни столове и телени етажерки от пода до тавана не са една и две.
Как ги различавате?
Бях там, мега добро. Чудесни вина на не надути цени, както се очаква от уважаваща себе си винарна. Вкусни винени мезета. Добра публика.
Ще посетя пак.
" провинциална парвенющина "
Нямам думи брат.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.