Инициативата на "Мултикулти" да направят карта с етноресторантите в София е интересна и полезна. Освен чисто практическата й стойност това е най-точният критерий, по който може да се измери доколко космополитен е духът на един град. До момента ресторантите са 16. Числото е повече от печално за една столица и потвърждава нещо, което си знаем за космополитността на духа й. Картата няма претенции за пълна изчерпателност и тепърва ще се допълва. Вероятно в някакъв момент ресторантите ще станат 20, но това пак си остава нищожно количество.

Ето един сравнително нов (отворен е през юли), който поне ще доближи списъка до двадесетицата: вторият корейски ресторант в София – Arirang. Това е типичен корейски квартален ресторант. Забравете думи като дизайн и амбианс, заменете ги с чистота и удобство. Правилото тук е какво има върху масата, а не около нея.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nelumbo avatar :-|
    Nelumbo
    • + 10

    Ха, никога нямаше да разбера за ресторанта, макар че е, едва ли не "под носа ми" И ме подгониха спомени всякакви, но....в неделя не работи. Е, днес(вече е вчера) успяхме да обядваме там. Кратичко меню наистина, но пък ароматна и истинска корейска кухня. Беше много, ама много вкусно! Благодаря

    Нередност?
  • 2
    zocho1 avatar :-|
    zocho1
    • - 7
    • + 1

    Приятно гастрономическо преживяване, но за един-два пъти. Изглежда корейската кухня няма дълбочината и многообразието на китайската, нито специфичността на японската. Трудно ще издържат в София. В петък вечерта беше почти празно.

    Нередност?
  • 3
    ayay avatar :-|
    Шшшт
    • - 2
    • + 4

    Много обичам как пише Марина Караконова. Освен недвусмислено мнение по всички параметри, по които може да се оценява един ресторант, винаги има и умни странични наблюдения, и разнообразни културни препратки, и хапливо чувство за хумор. Няма друг в България, който да пише така за ресторанти и храна като нея: както се пише за книги и филми - с познаване, неподценяване на читателите и темата, с ерудиция.

    Нередност?
  • 4
    kim avatar :-|
    Violeta Keremidchieva
    • - 1
    • + 1

    Още един лайк от мен за Марина Караконова.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал