Gastrothèque L’Art De Vivre
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Gastrothèque L’Art De Vivre

Gastrothèque L’Art De Vivre

Това място не навява особено добри спомени с предишното си битие, когато се наричаше Sorry, Charlie. С него, сори, но се сбогувахме

Марина Караконова
14210 прочитания

Не носи особено добро впечатление и сайтът на новонанеслия се ресторант, който се казва Gastrothèque L’Art De Vivre. В него ни съобщават, че екипът на ресторанта е влюбен във всичко френско, че е изключително удоволствие да съпреживее с нас "изкуството да се наслаждаваме с шик и изтънчен вкус на живота" и че ще ни обгърне с атмосферата на гурме култура и обслужване.

Разказват ни за помещението, в което "стените и таванът са покрити с декоративен тапет, имитация на декоративна мазилка в графични мотиви, която подчертава така модерната притъмнена и много актуална DARK визия"; че ще седнем на маси, върху които "са разположени абажур върху чаена свещ, поставена в чаша за вино". Да те хване страх.

Оставяме смехотворния оперетен стил настрана, но кому е нужна тази абсолютно несъществена и неясна информация и защо оттук не научаваме най-важното: по каква логика е съставено менюто, има ли нещо, което може да се опита само тук, откъде се снабдяват с продуктите и има ли някои (вино? сирене? колбас?), които не могат да бъдат намерени на друго място.

Менюто (освен обедното) е разделено по часови пояси: от 10 до 18 ч се предлагат сандвичи, омлет, кроасани. Омлетът със сирене и бекон нямаше прословутата "сълзичка" и беше по-скоро препечен, но това си е право на виждане на готвача, и освен това беше вкусен. Кишът, ако приемем, че е трябва да е баланс между тесто, яйца и плънка, беше с натежаващо яйчено присъствие.

От 11 до 23 ч са салатите, студените предястия и десертите. "Микс от листни салати с мариновано пилешко филе с трюфел, див лук, естрагон и селъри" пристигна без дивия лук, но добрият дресинг компенсира липсата. "Свински терин с кисели краставички, крем от хрян и домашен хляб" само би спечелил, ако не е с блудкавия крем от хрян, а с настърган хрян – той би "вдигнал" и подчертал и без това вкусния терин. Плато френски колбаси и сирена е с един колбас и обичайните заподозрени сирена. Тук може да се очаква много повече въображение.

От 19 до 23 ч са топлите предястия и основните. Охлювите с мащерка, чесън и магданоз са без черупки и са нещо любопитно и свежо с лимонения си аромат. Миди Сен-Жак с рагу от гъби и пюре от моркови са много добре работещо съчетание, същото се отнася и до опушените крокети със сос тартар.

Ако подминем озадачаващите "киш лорейн", "шоколадов дилайс", "гъшо пате с брьош", "килим от белтък", може да говорим за едно интересно и различно от до болка познатите ни менюта. Друг плюс на Гастротеката са закуските. Плюс е и ентусиазмът в кухнята, и амбициозното и смело решение да правиш френска кухня тук и сега. Може би е твърде смело предположение, но след италианското пренасищане не се ли тръгва във френска посока?

Гастротека е много нива над предишния обитател Sorry, Charlie. В същото време нива не му и достигат, за да оправдае изцяло заявката в страницата си на английски: "Gastrothèque – L’ Art de Vivre is a French gourmet restaurant".

бул. "П. Евтимий" 76,

0896 505 505

Не носи особено добро впечатление и сайтът на новонанеслия се ресторант, който се казва Gastrothèque L’Art De Vivre. В него ни съобщават, че екипът на ресторанта е влюбен във всичко френско, че е изключително удоволствие да съпреживее с нас "изкуството да се наслаждаваме с шик и изтънчен вкус на живота" и че ще ни обгърне с атмосферата на гурме култура и обслужване.

Разказват ни за помещението, в което "стените и таванът са покрити с декоративен тапет, имитация на декоративна мазилка в графични мотиви, която подчертава така модерната притъмнена и много актуална DARK визия"; че ще седнем на маси, върху които "са разположени абажур върху чаена свещ, поставена в чаша за вино". Да те хване страх.


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

"Грозд" revisited

"Грозд" revisited

Regina

Regina

The Little Things

The Little Things

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK