Hamburguesa Nostra (ще отвори врати на 2 май) е испанска верига, която повечето хора, ходили в Мадрид (и не само), ако не посетили, поне са забелязали. В политиката на веригата е залегнало разделението на два типа заведения – бързо хранене и ресторант. Българският франчайз е от втория тип.
Ресторантите са част от по-голяма компания – Raza Nostra, занимаваща се с производството и продажбата на месо и месни продукти. "Изходният материал" са местни испански породи животни, с което вече 40 години старата испанска фамилия месари опазва и разпространява локалното животинско наследство.
Месото в бургерите в София идва готово директно от заводите в Испания. Има само от телешко месо, има с добавка от гъши дроб, "по селски" и по други различни рецепти. Всичко останало около бургера – хлебчето (безглутеново, доматено, бирено, със сусам, чабата и т.н.), салатата, лукът, доматите, картофките – се произвежда тук.
Менюто е в четири стъпки – три салати, три предястия, около 20 вида бургери (от 12.90 до 19.90 лв.) и три десерта. Предлага се наливна бира Erdinger, бяло, червено и розе на бутилка (19.90 лв.) – българско и испанско. Виното на чаша е италианско.

Бургерът пристига при клиента "чист" – питка, маруля, пресен лук и домат. Към него, включени в цената, идват и пържените картофки и една стандартна добавка – бекон, сирене, кисели краставички и т.н. Всяка следваща струва един лев. Сосовете, десет на брой, са на масата, за да прецениш сам какъв да си сложиш. Има, разбира се, и напълно сглобени бургери по рецепта на испанците, както и т.нар. дегустационно меню – минибургери от всички видове. Пак такива минибургери са включени и в детското меню (7.90 лв. с две топки сладолед и безалкохолна напитка).
Обедното предложение е бургер с безплатна напитка (бира, чаша вино или вода/безалкохолна напитка) за 12.90 лв. Ако искаш и кафе, доплащаш само лев, за десерт – само два лева (4.90 лв. стандартно).
Накрая четири добри новини: бургерите ще се предлагат и сурови за приготвяне вкъщи; скоро ще може да се правят поръчки по телефон или през сайта; имат програма за лоялни клиенти и предстои отварянето на още два ресторанта в София.
Hamburguesa Nostra ще отвори на 2 май и е на ул. "Георги С. Раковски" 113
Hamburguesa Nostra (ще отвори врати на 2 май) е испанска верига, която повечето хора, ходили в Мадрид (и не само), ако не посетили, поне са забелязали. В политиката на веригата е залегнало разделението на два типа заведения – бързо хранене и ресторант. Българският франчайз е от втория тип.
Ресторантите са част от по-голяма компания – Raza Nostra, занимаваща се с производството и продажбата на месо и месни продукти. "Изходният материал" са местни испански породи животни, с което вече 40 години старата испанска фамилия месари опазва и разпространява локалното животинско наследство.
2 коментара
Нищо особено. 5 от 10.
Ще се пробва. Наистина ли имаше 10 вида сосове на маста :-)