Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

ФАРА 2011: Из дневника на един криейтив директор

Този текст е художествена измислица, вдъхновена от реални случки. Подобни неща не се случват само в българските рекламни агенции.

Ден -365

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
18 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    voxy avatar :-|
    voxy
    • - 14
    • + 24

тва забавно ли трябва да е? и 8 пъти да повториш "тия" хич не е криейтив

Нередност?
  • 2
    nervousshark avatar :-|
    Нервната акула
    • - 9
    • + 21

Ъъъ, нещо не схванах как този ведомствен памфлет трябва да импонира на генералната публика на Капитал, която не е борилсавка-таргета от Туитър и не е от "рекламата".

Нередност?
  • 3
    angella avatar :-(
    angella
    • - 9
    • + 7

а на мен ми хареса - пък аз съм била на поне 4 ФАРИ :) специални поздрави за "фестивалките":))
    за съжаление бизнесът се сви в пъти, браншът оредя, фалираха агенции, кадърни и опитни рекламисти сменят професиите си, за да оцеляват... тъжна работа. а беше хубаво://

п.с. кражбата на идеи да печели... хм, имаше няколко случая, но са по-скоро изключение, мисля.

Нередност?
  • 4
    vegano avatar :-|
    Vegano
    • - 5
    • + 7

До коментар [#3] от "angella":

кадърни и опитни сменят бранша, за да оцелеят - кои са?

Нередност?
  • 5
    angella avatar :-|
    angella
    • - 1
    • + 4

До коментар [#4] от "cut:eater":

хаха, поименно ли? :))
    или може би смяташ, че "кадърните и опитните" са/сте точно трима? и Емил Захариев сигурно не е сред тях...

ако на ФАРА 2008 имаше 800+ човека, миналата бяха 200. и ентритата намаляват с горе-долу същата пропорция. ако възможно обяснение за първата редукция е пестенето на разходи (агенциите не ги водят целите на тийм-билдинг), то втората цифра издава по-скоро, че някои агенции или вече ги няма, или нямат толкова работа като преди.

Нередност?
  • 6
    kakawida avatar :-|
    kakawida
    • - 4
    • + 17

Това "нящу", дами и господа, се нарича "рекламаджийски" хумор и може да бъде схванато само от определена прослойка. За останалите човеци обаче, хумореската звучи като скеч на некадърен буфосинхронист, предназначен за "Деня на митничаря" в Харманли. (Може би трябва да се каже "митничарист", по новите стандарти на говорене и писане) Това колко човека са се прецакали да идат на ФЪРКА едикояси година... има ли някакво значение? Самото събитие няма тежест, наградите му не значат нищо, участващите са там заради "бело, алкохол и комплекси...". ?! Демек??? Защо се графоманства по темата?

Нередност?
  • 7
    eezyloop avatar :-|
    Poli Karpos
    • - 3
    • + 1

"К`во ста`а бе, да не свършиха децата по социалните домове!?" Пословичния цинизъм на рекламиста в действие... Ами иди и виж дали са свършили!

Разбира се това го казвам на измисления герой. Подобни хора в българските рекламни агенции няма.

Нередност?
  • 8
    jack avatar :-P
    valeria
    • - 1
    • + 5

а на мен ми изглежда като някой, който е (пре)прочел "е" наскоро ;; ... пък се вдъхновил и адаптирал подобно за фара.
    "е" е жесток роман за бранша, дори задължителен :)

Нередност?
  • 9
    marin avatar :-P
    Марин
    • + 5

На мен ми хареса, страхотно се допълва с интервюто на Емил Захариев.
    А едно време в София е имало "Жената с каската", ама тя не е била рекламистка, а научен работник.

Нередност?
  • 10
    cmotan avatar :-|
    cmotan
    • - 1
    • + 2

загуби ме на 180 още...

Нередност?
Нов коментар