🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

D&D

Най-продаваната ролева игра в света се играе от бизнесмени, мениджъри и компютърни специалисти

След дългогодишни експерименти Dungeons & Dragons вече претендира за титлата "Най-продаваната ролева игра в света". За да я играете, са ви нужни приятели, моливи, хартия, зарове, фигурки, картa и други аксесоари. Един от играчите поема ролята на Водещ, който е разказвач и арбитър. Той няма за цел да победи, а просто подготвя сюжет с някакво приключение, което ще се разиграва. Основните правила са поместени в три книги: Player’s Handbook, нужна за създаването на герои, водене на битки, екипировка и магии, Dungeon Master’s Guide с информация и съвети за Водещия и Monster Manual с допълните същества и раси, които разказвачът може включи в своя въображаем свят. Системата се основава на правилото D20: ако имаш определена задача, хвърляш 20-стенен зар, който определя дали успяваш. Можеш да си избереш герой от различна раса от рода на джудже, елф, човек или хобит, както и различен клас от рода на крадец, магьосник, боец или свещеник.

Играчите сами решават по какви пътеки ще поемат героите им и как ще се справят с възникналите проблеми и опасности.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    soregashi avatar :-|
    soregashi
    • - 3
    • + 14

Мусева, размазахте :)

Нередност?
  • 2
    zafu avatar :-|
    Зафу
    • - 2
    • + 5

Дали защото мозъкът ми е хубаво измит още от първите стъпки на американски детски канали на земя българска, но всеки следващ абзац на статията ми действа по-силно от два тона и половина рекламен кондишънинг. (...И ако това изречение не ви е изхвърлило от стола...)
    Дано се въздържа в близките минути да проверя някой онлайн-магазин, инак дефицита на време и ресурси ми е вързан в кърпа (с американска панделка).

И независимо от всичко това - най-добре просто + за коментара над мен, и толкоз. ...Радостта от възвърнатите спомени.

Нередност?
  • 3
    mousseva avatar :-|
    Eos
    • - 1
    • + 6

До коментар [#1] от "soregashi":

направо критнах, а табелков? трябва да ти я пратя цялата!

Нередност?
  • 4
    convince avatar :-|
    convince
    • - 3
    • + 7

ПРЕД ИГРАТА В КОЯТО Е ВЪВЛЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 64 ГОДИНИ, ВСИЧКО ДРУГО ДОРИ И ИЗМИСЛЕНО С ВИСОКО И ИНТЕЛИГЕНТНО ВЪОБРАЖЕНИЕ БЛЕДНЕЕ.

ФАНТАЗНОТО НИ ЕЖЕДНЕВИЕ ГО ПОКАЗВА БЕЗ СЛЕДА ОТ НЯКАКВО СЪМНЕНИЕ.

Нередност?
Нов коментар