Веселин Трандов

Shutterstock
©
Shutterstock
Shutterstock
©
Shutterstock
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Източник:
Shutterstock
Цялото му име е Бридж-белот, но накратко се нарича просто Белот. Играе се от два отбора по двама души. Използват се 32 карти (от 7 нагоре). Обикновено се използват и големи количества алкохолни напитки и тютюневи изделия.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
12 коментара
Забавна статия:-)) Малко носталгична и предизвикваща носталгия. Замириса ми на лято, море, белот и слънчеви изгаряния.
Сега играем на други игри...
Не съм играл от около 15 години, но с умиление си спомням как изкарахме едни десет дни в Китен на бира и белот и така и не стигнахме до плажа, единственото извън белота беше "джиткането" по дискотеките след 11 вечерта. На плаж отидохме на 12тия ден, след като се преместихме в Созопол, но вече бяхме само трима :-(
Голяма статия:)
Браво на Веселин Трандов за отличния текст! Следващият текст да е още по-...
дам, иначе спокойната ми братовчедка ми е повишавала тон само по време на белот
Председателят на руската федерация по белот грм Ан. Карпов, казва:
Белотът е игра с прости правила, но не е проста игра.
За белот не може да се създаде каквато и да е компютърна програма, както за шаха, така че да бие човека. Има такива, но компенсират слабостта си хиляди трикове и нагласяване на картите, които играещите често, са забелязали. Всъщност програмите не са никакъв белот, а някаква друга игра, която спазва правилата на белота.
Чарът на играта е в това, че не пречи на пиенето и лафа. Да сте виждали бриджори, които да не са се умълчали и така с часове?
Относно бъзиците, аврорът се е произнесъл доволно.
Прочетох с огромно удоволствие и ме налегнаха спомени от минали години. По време на режима на тока през 80-те се събираше целият вход на блока в мазата и на свещи, с часове се чукаше белотче. Тва никога няма вече да го има. За щастие! Но белотчето е вечно.
И аз съм голям фен на тази игра и слава Богу, все още се събираме с приятели и играем, друга игра (освен табла понякога) не признаваме:-)
Цитат: "И съвсем неслучайно страницата belote в английската версия на Уикипедия цитира... българските правила на играта...".
Демек толкова обичаме играта, та чак англоезичният свят го е споменал в статията на Уикипедия? :)
Г-н Трандов, не Ви ли хрумна, че статията може да е писана от българин? Върнете се в Уикипедия и чукнете на линка "Talk" (най-горе близо до логото). Където неслучайно пише: "This article is within the scope of WikiProject Bulgaria..."
"Всеки българин, който разбира от Белот, разбира най-много от Белот от всички хора на света".
Не, има само един истински българин, който е несъмнено най-сведущ в тази област! Даже Валентин Златев не може да го бие! И неговото име е....:)))))))
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.