Осми Марс

©  Инна Павлова

Осми март е лош лак за коса.

Голяма коса като кофа. Коса, която не мърда, не диша и би била чудно гнездо за нещо живо и смислено.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

58 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    nikolavj avatar :-|
    Никола Йорданов
    • - 19
    • + 95

Дааа ... разбирам. вие имате неприятни чувства/ преживявания и искате да ги споделите.

Нередност?
  • 2
    gospodin avatar :-|
    Г-н D
    • - 26
    • + 130

Доста напън за анти нешо. Резултатът - измъчен запотен текст.

Нередност?
  • 3
    gargamel09 avatar :-|
    gergana09
    • - 19
    • + 93

боже, много съм добра! познах коя е авторката преди да видя името :-) различни теми, а ненавистта към хората еднаква ...

Нередност?
  • 4
    prelestna avatar :-?
    prelestna
    • - 19
    • + 65

Поздравления за Милена, за много кратко успя да се превърне в това, което оплюва в 90% от писанията си. Затова ли се върна бе Миленче?

Нередност?
  • 5
    atera avatar :-|
    Георги Георгиев
    • - 35
    • + 39

Кое в текста на Милена Фучеджиева не е вярно!?

"Осми март е лош лак за коса." - и с това да беше приключила, пак щеше да е казала всичко...

Нередност?
  • 6
    tedkamedka avatar :-|
    tedkamedka
    • - 22
    • + 52

в интерес на истината, 8-ми март е международен празним на жената, не само за (пост)комунистическите страни!

Нередност?
  • 7
    betsun avatar :-|
    betsun
    • - 18
    • + 54

госпожата май се взима твърде на сериозно, въпреки че претендира за обратното

Нередност?
  • 8
    gallnare avatar :-?
    Мария
    • - 21
    • + 39

Прелюбопитно четиво, връща към нещо до болка познато и уж забравено, ама всъщност дремещо у мен от двадесет години насам. Дали защото съм далеч от тази реалност, която описва авторката, и я наблюдавам отстрани, съм по-склонна да й вярвам, отколкото други, които са вътре в нея? Мъчно ми е за тези жени, които чакат с нетърпение Осми март, за да бъдат уважени. Мисля, че на Милена също.

Нередност?
  • 9
    gargamel09 avatar :-|
    gergana09
    • - 19
    • + 55

До коментар [#8] от "mimi_pmi":

Мъчно ми е за тези жени, и за Милена Фучеджиева също, които са преживяли САМО това уважение.

Нередност?
  • 10
    karla_10 avatar :-|
    Karla Hanneman
    • - 28
    • + 40

На мен пък ми хареса. Май точно това е бил соца.

п.п. осми март е подигравка с жените , освен ако нямат много извратено чувство за хумор.
    Ако някой реши "да ме уважи" по случай празника ще го цапна :)

Нередност?
Нов коментар