Raw format

Суровоядството напусна Европа под формата на сушен овес, а се завръща като гурме

   ©  Албена Шкодрова
В ресторанта си Eten vol leven ("Храна, пълна с живот") те стържат, белят, режат, мачкат, мелят, изстискват.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
10 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    gallnare avatar :-|
    Мария
    • + 6

    Нищо против снимките на двамата собственици, но най-полезна щеше да е снимка на менюто.

    Нередност?
  • 2
    dragoslava avatar :-?
    Dragoslava
    • + 3

    Даже бонбони "Рафаело" могат да се направят така.

    http://www.zemianazaem.com/archives/357

    Нередност?
  • 3
    zumz avatar :-|
    zumz
    • - 1
    • + 6

    Приятен текст - и с представянето на темата и с това, че не се опитва да я натрапва като начин на живот. Лично аз под въздействие на съпругата ми изкарах около 2 месеца на суровоядство. Не свалих кила, но бая се поизмъчих от липсата на животински готвен белтък. Познавам хора които се чувстват прекрасно при тази диета, но не е за мен.

    Нередност?
  • 4
    dragoslava avatar :-|
    Dragoslava
    • + 3

    До коментар [#3] от "zumz":

    Чувстват се добре тези, които и преди са предпочитали суровата храна.
    Но постепенно се свиква.

    Нередност?
  • 5
    sunlight_bg avatar :-|
    sunlight
    • - 1
    • + 1

    Супер статийка, много е яко като идея да се пробва това със суровоядството, ама ми се струва сложна и времеотнемаща работа ...

    Нередност?
  • 6
    vemamiyas avatar :-|
    vemamiyas
    • + 1

    За мен суровоядството не е диета, а точно начин на живот. ;)
    Нашето семейство вече 4-та година върви по този път. :)

    Много суровоядци отричат точно момента "гурме". Но за нас той си е важен и ключов за постигане на разнообразие и то вкусно, особено при едно семейство с деца в града, а не в гората и на село. ;)
    Пък и ние обичаме да готвим. Правили сме го и преди и сега. :)

    Сложно и времеемко - да, и на нас така ни се струваше. Но всичко се нарежда с времето; с трупане на опит идеите сами идват и се осъществяват лесно. В един момент си става рутина, навик. :)

    Нередност?
  • 7
    dragoslava avatar :-|
    Dragoslava
    • + 1

    До коментар [#6] от "vemamiyas":

    Трудно се свиква, аз се опитвам сега, защото е лято. Но току ми се приисква нещо с поливка от яйце, сирене и мляко.
    А в нета има разкошни рецепти изцяло със сурови продукти - пици, кюфтета, торти, бонбони, сокове, бадемово мляко.

    Нередност?
  • 8
    vemamiyas avatar :-|
    vemamiyas
    • + 2

    Драгослава, щом ти се приисква някакъв животински продукт, не се лишавай и си хапвай. Философията на нашето семейство е да се прави нещо без да си го налагаме, лишаваме, ограничаваме. Както се казва насила хубост не става. А и за нас това е далеч от здравословното. :)
    За рецептите - прекрасно знам, че ги има и на български. ;)
    Линкове няма да давам, защото това е в разрез с моето виртуално поведение, но при желание можеш да ме намериш в Интернет като Вери.

    Нередност?
  • 9
    tsonkooo avatar :-|
    Тsonkooo
    • + 3

    Храна за оцеляване - 30гр. жито (добре е да се консумира накиснато, а не сварено), 20 гр. мед, 200 гр. плодове за сезона, 100 гр. зеленчуци (25гр. моркови и 75 гр. зеле са най-подходящи) и 1-2 л. вода.

    Нередност?
  • 10
    tsonkooo avatar :-|
    Тsonkooo
    • + 2

    И йога, без прекалени увличания.

    Нередност?
Нов коментар