Новият брой:
Какво се случва в държавата

Уволниха ме

Шест месеца от живота ми като безработен

Име: Виктор Йорданов

Възраст: 31

Образование: магистър по международна търговия от водещия в страната университет

Стипендии и завършени курсове в пет държави в Европа и Близкия изток

Студентски стаж в САЩ

Езици: английски, руски, български, словенски, чешки и арабски

Последна заемана работна позиция: отговарящ за екип от петима души и стажанти

Последно значимо отличие: 2012, социална кампания на годината

*Виктор Йорданов живее в държава на ЕС, официално незасегната от кризата. Някои имена, включително и това на Виктор, са променени.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

76 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    dearblue avatar :-|
    dearblue
    • - 7
    • + 21

да си купи книгата "приключение ЕООД''

Нередност?
  • 2
    illit avatar :-|
    illit
    • - 18
    • + 9

Супер коментари от Златина Кушкиева!

Нередност?
  • 4
    bestbuy avatar :-(
    За да останат ХОРА в България.
    • - 1
    • + 108

Както казват американците - Looking for a job , is a Full time job!

Нередност?
  • 5
    yhk36569316 avatar :-|
    yhk36569316
    • - 20
    • + 61

Нещо ме притеснява в тази статия - на места се съмнявам в нейната достоверност, най-вече заради тази тенденциозна градация по Елизабет Кюблер-Рос и отворения литературен финал. Освен, че не виждам какво губи от уволнението си, какви са реалните му проблеми (освен изтеклата му карта за фитнеса - удф? - и сънищата с рецепционистката - фду!), уволнението му изглежда като някаква формалност.

А това:
    пригответе се за много вечери, платени зад гърба ви...

Ами опитвам се да го осмисля логически и не мога. Все едно му преливат кръв по време на вечеря...

Някой би ли ми казал как мога да видя коментара на Златина Кушкиева - нямам представа защо не го откривам.

Нередност?
  • 6
    capital avatar :-|
    capital
    • - 1
    • + 25

До коментар [#5] от "anesthetist":

Коментарите на специалистите може да видите в прикачените файлове вляво, обозначени като инфографики. (коментарите на HR Златина Кушкиева - в червено, а на психолога Цветелина Йосифова - в зелено)

Нередност?
  • 7
    biros avatar :-|
    biros
    • - 17
    • + 42

Имам въпрос - защо психолозите печелят пари? Чета червените коментари към статията, и те са прекрасни - дават съвети, допринасят с нещо, помагат на хора, на които им липсва професионален опит. Зелените? Май хванах рак на далака от тях. С нищо не помагат, не допринасят към нищо... и това е бил всеки мой сблъсък с психолози. Анализите им на ситуации са били грешни винаги.

Съвременния човек не е несигурен в настоящето си. Неопитния човек е. Този, който е на 20-25-6-7 години и е работил само 2 работи и не знае как реално работи света понеже не му се е налагало да научи е несигурен. Това психологията е най-безсмислената наука на земята, понеже гледам психолозите залягат над книги и изследвания да извядят фактите, вместо да отидат и да изживеят живота, който така разбират.

Иначе, надявах се на малко по-интересна история за безработен човек. Тази тук се повтаря хиляда пъти всеки ден. Но поне е хубаво написана и си заслужаваше да се чете заради коментарите на Златина Кушкиева.

Нередност?
  • 8
    the_core avatar :-?
    The Core
    • - 30
    • + 49

По принцип темата ми е интересна и като видях заглавието, реших че ще чета внимателно.
    Вече четейки, си казах - какво по дяволите иска този? - силно негативно настроен, въпреки (уж) позитивния тон, общо-взето "високо некомпетентен"(т.е. - вероятно компетентен в напълно ненужна сфера), с очевидно високо самомнение и претенции!
    Специалността му е "измислена", визитката му - чиста нула!
    След това прочетох коментарите на специалистите и видях "дисекцията" в пълни детайли. (Нормален човек силно би се засрамил от този анализ!)
    Въпросният млад човек очевидно няма нагласа "да работи".. Той иска да "се изживява" и да бъде уважаван за нещо, което по принцип не притежава, но очаква някаква позиция да му го "пришие"!
    Дано поне прочете анализа на специалистите, и да бъде наясно оттук нататък, че HR специалистите са всъщност чисти психолози и високопарните му мисли няма да му донесат успех. Нужно е приземяване до реални стойности!
    В България на тези хора им казват "претенциозни безработни" и в момента изобилстват на "трудовия пазар" (явно и на други места по света, но пак българи!?)!

Нередност?
  • 9
    zzdravkov avatar :-|
    Zdravko Z.
    • - 17
    • + 29

Луда работа.
    Баща ми казваше, това е работа, трябва да я вършиш, не да я харесваш! И аз бачкам яко, ако ме уволнят, ами ще бачкам на две места за да изкарвам същите пари, евентуално...

Нередност?
  • 10
    chocolate avatar :-|
    chocolate
    • - 1
    • + 66

Хубаво е да има подобна история с току-що завършил български студент, който е в процес на търсене на работа...

Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал