Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Възраст: 31
Образование: магистър по международна търговия от водещия в страната университет
Стипендии и завършени курсове в пет държави в Европа и Близкия изток
Студентски стаж в САЩ
Езици: английски, руски, български, словенски, чешки и арабски
Последна заемана работна позиция: отговарящ за екип от петима души и стажанти
Последно значимо отличие: 2012, социална кампания на годината
*Виктор Йорданов живее в държава на ЕС, официално незасегната от кризата. Някои имена, включително и това на Виктор, са променени.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
76 коментара
да си купи книгата "приключение ЕООД''
Супер коментари от Златина Кушкиева!
Както казват американците - Looking for a job , is a Full time job!
Нещо ме притеснява в тази статия - на места се съмнявам в нейната достоверност, най-вече заради тази тенденциозна градация по Елизабет Кюблер-Рос и отворения литературен финал. Освен, че не виждам какво губи от уволнението си, какви са реалните му проблеми (освен изтеклата му карта за фитнеса - удф? - и сънищата с рецепционистката - фду!), уволнението му изглежда като някаква формалност.
А това:
пригответе се за много вечери, платени зад гърба ви...
Ами опитвам се да го осмисля логически и не мога. Все едно му преливат кръв по време на вечеря...
Някой би ли ми казал как мога да видя коментара на Златина Кушкиева - нямам представа защо не го откривам.
До коментар [#5] от "anesthetist":
Коментарите на специалистите може да видите в прикачените файлове вляво, обозначени като инфографики. (коментарите на HR Златина Кушкиева - в червено, а на психолога Цветелина Йосифова - в зелено)
Имам въпрос - защо психолозите печелят пари? Чета червените коментари към статията, и те са прекрасни - дават съвети, допринасят с нещо, помагат на хора, на които им липсва професионален опит. Зелените? Май хванах рак на далака от тях. С нищо не помагат, не допринасят към нищо... и това е бил всеки мой сблъсък с психолози. Анализите им на ситуации са били грешни винаги.
Съвременния човек не е несигурен в настоящето си. Неопитния човек е. Този, който е на 20-25-6-7 години и е работил само 2 работи и не знае как реално работи света понеже не му се е налагало да научи е несигурен. Това психологията е най-безсмислената наука на земята, понеже гледам психолозите залягат над книги и изследвания да извядят фактите, вместо да отидат и да изживеят живота, който така разбират.
Иначе, надявах се на малко по-интересна история за безработен човек. Тази тук се повтаря хиляда пъти всеки ден. Но поне е хубаво написана и си заслужаваше да се чете заради коментарите на Златина Кушкиева.
По принцип темата ми е интересна и като видях заглавието, реших че ще чета внимателно.
Вече четейки, си казах - какво по дяволите иска този? - силно негативно настроен, въпреки (уж) позитивния тон, общо-взето "високо некомпетентен"(т.е. - вероятно компетентен в напълно ненужна сфера), с очевидно високо самомнение и претенции!
Специалността му е "измислена", визитката му - чиста нула!
След това прочетох коментарите на специалистите и видях "дисекцията" в пълни детайли. (Нормален човек силно би се засрамил от този анализ!)
Въпросният млад човек очевидно няма нагласа "да работи".. Той иска да "се изживява" и да бъде уважаван за нещо, което по принцип не притежава, но очаква някаква позиция да му го "пришие"!
Дано поне прочете анализа на специалистите, и да бъде наясно оттук нататък, че HR специалистите са всъщност чисти психолози и високопарните му мисли няма да му донесат успех. Нужно е приземяване до реални стойности!
В България на тези хора им казват "претенциозни безработни" и в момента изобилстват на "трудовия пазар" (явно и на други места по света, но пак българи!?)!
Луда работа.
Баща ми казваше, това е работа, трябва да я вършиш, не да я харесваш! И аз бачкам яко, ако ме уволнят, ами ще бачкам на две места за да изкарвам същите пари, евентуално...
Хубаво е да има подобна история с току-що завършил български студент, който е в процес на търсене на работа...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.