Сватбата на най-добрия ми приятел

Българинът Георги Балинов от Bank of America Merrill Lynch и американецът Брадфорд Шелхамър, съосновател на Fab.com, станаха законни съпрузи в Ню Йорк

©  Paul Specht /Asia Kepka

Българинът Георги Балинов от Bank of America Merrill Lynch и американецът Брадфорд Шелхамър, съосновател на Fab.com, станаха законни съпрузи в Ню Йорк в края на март. Новината научихме от "Ню Йорк Таймс". Михаил Вучков беше техен гост на церемонията и за наша радост прие да разкаже за възможната любов на двама красиви и богати мъже в Америка, за тъжните разлики с България и за елегантното парти в The Russian Tearoom с участието на Erasure и Били Рей Мартин.

Георги Балинов (30 г.) е един от онези най-близки хора, за които често казваме, че се броят на пръстите на едната ни ръка. В момента Георги е вицепрезидент на инвестиционния отдел на една от най-големите финансови институции в света - Bank of America Merrill Lynch. За мен той е човекът, който повлия най-много за решението ми да напусна удобния си стол на програмен директор на несъществуващата вече музикална телевизия ММ, да разруша уюта на сигурността и спокойствието, да избера вълнуващото непознато и да завърша магистратура в областта на медийните науки в The New School University New York. Не на последно място, той е единственият човек, на когото съм чупил ръка по-време на игра на канадска борба.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
162 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    rage_against avatar :-|
    Rage Against
    • - 105
    • + 67

Варна, вицепрезидент на Мерил Линч, гей... прилича на тенденция.

позицията вицепрезидент в Мерил Линч отдавна е девалвирана. дори преди Милен Гейчев да стане министър на финансите.

Нередност?
  • 2
    atipova avatar :-|
    атипова
    • - 57
    • + 191

Хубаво написано, без излишна емоционалност, без пресилване. В крайна сметка, за да стане едно нещо норма за него трябва да се говори нормално, не да се крещи.
    Благодаря на Лайт, че отново правят крачка към това да разширяват мирогледа на читателите си: никога досега не бях ходила на гей сватба в Ню Йорк, а сега вече имам усещането, че съм била :)

Нередност?
  • 3
    gdgardev avatar :-|
    gdgardev
    • - 30
    • + 51

интересно

Нередност?
  • 4
    nevenamihtieva avatar :-P
    nevenamihtieva
    • - 46
    • + 53

Прекрасна статия! Благодаря за подареното преживяване!
    http://www.youtube.com/watch?v=rQ2HK6DR-6E

Нередност?
  • 5
    longin avatar :-|
    longin
    • - 7
    • + 18

" да встъпят в семеен съюз"

Публикувано през m.capital.bg

Нередност?
  • 6
    borko_to avatar :-P
    borko_to
    • - 57
    • + 160

е те това е син да имаш зет да ти доведе

Нередност?
  • 8
    rage_against avatar :-|
    Rage Against
    • - 60
    • + 116

До коментар [#7] от "Trollfest":

Вицепрезидент в Мерил Линч е нещо като началник селска поща, или началник гара във Вакарел. т.е. отговаряш за един малък пазар, с едни ограничени финансови инструменти и имаш една чистачка, един разсилен и евентуално споделяш с още 2-3-ма вицепрезиденти секретарските услуги на момче за всичко.

така, че в тези среди, вицепрезидент, управляващ директор и подобни гръмки позиции означават да управляваш екип от 2-3-4 човека и да получаваш приятни бонуси. евентуално означава и да спиш със себеподобни...

Нередност?
  • 9
    v_p avatar :-(
    v_p
    • - 44
    • + 101

И все пак който е запознат знае, че Америка с буйстващия си католицизъм, е страна в която като изключим три града, ЛГБТ-общносттта е жестоко дискриминирана... Тази статия грешно иделизира Щатите - една страна, в която близо 50% гласуват за човек, който едва ли не иска да криминализира хомосексуалносста и да отнеме правото на гласуване на жени и възрастни хора...

Иначе тук типични коментари на завистливи и явно елементарни българи, на които както винаги им е убегнал смисъла на статията и дори не могат да си представят как се работи и прави кариера в някои малко по-различни страни.

Нередност?
  • 10
    siolen avatar :-|
    siolen
    • - 159
    • + 95

Левит:
    22. Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия.
    23. И с никакъв добитък не лягай, за да излееш (семе) и да се оскверниш от него; и жена не бива да се подлага под добитък, за да се съвкупи с него: това е гнусота.
    24. Не се осквернявайте с нищо такова, защото с всичко това са се осквернили народите, които Аз прогонвам от вас:
    25. и земята се оскверни, и Аз погледнах на беззаконието й, и земята изхвърли своите жители.
    ..........................................................................
    29. Защото, ако някой върши всички тия гнусотии, то душите на ония, които вършат това, ще бъдат изтребени измежду народа си.
    30. И тъй, пазете Моите заповеди, за да не постъпвате според гнусните обичаи, както постъпваха преди вас, и да се не осквернявате с тях. Аз съм Господ, вашият Бог.
    ==============================================
    Ясно ви е какво ги чака, нали ?

Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал