Дискретният чар на кулинарията

Фиорела Валдесоло, главен редактор на Gather Journal, за страстта, която кара две бивши модни редакторки в Ню Йорк да направят свое независимо кулинарно списание

Gather Journal излиза само два пъти в годината. Това красиво книгоподобно списание разказва историята на всяко ястие като пиеса в няколко действия - от ордьовъра до десерта. Авторите му Фиорела Валдесоло и Мишел Аутланд взимат концепцията за храната и я разплитат на малки нишки с такъв финес и лекота, че събират не само погледа, но и въображението. Няколко дни след интервюто, екипът на Gather journal получи първа награда в категорията Visual Storytelling на годишните награди на фондация James Beard, наричани оскари за кулинария. Непосредствено след това взе две златни отличия на престижните американски медийни награди на The Society of Publication Designers - за фотография и цялостен брой, както и за нишово печатно издание. С една дума, най-доброто от два свята.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    onzisa6tia123etc avatar :-|
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт

    Трябва много пари, и не малко хъс, да издаваш списание излизащо 2 пъти месечно. Книгоподобно, както го наричат в статията.

    Нередност?
Нов коментар