Приятелю, Chef

Кулинари-любители изследват границите на готвенето в домашни условия

Вихър Георгиев

32 г.. Преподавател по европейски изследвания и консултант по управление на средствата от Европейския съюз


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


20 коментара
  • 1
    izabell avatar :-|
    izabell

    Всички готвачи са много симпатични, а за яденето най- важно е разбира се любовта и рецептата, вид химия.

  • 2
    euronymous avatar :-|
    Euronymous

    Този е пич, но няма да стигне Джейми Оливър

    Публикувано през m.capital.bg

  • 3
    gallnare avatar :-?
    Мария

    Интересен опит споделят тук. За пореден път се убеждавам, че шеф става от всеки с достатъчно въображение, търпение и смелост. Но...трябват и качествени суровини, и добри оръдия на труда.

    За разлика от обичайното - да се търсят идеи в готварските книги, у дома сме възприели друга тактика: черпим идеи от ресторантите, които посещаваме от време на време, и смело импровизираме с тях. И ние намираме еклектиката за много важна - в днешното глобализационно време всичко си е тюрлю-гювеч, затова смело и целогодишно надслагваме на българо-испанската основа много скандинавска, италианска, немска, и, разбира се, азиатска "плънка". Долу еднообразието и наздраве!

    п.с. Мисля, че сред интервюираните има две съфорумки. Готини сте.:-)

  • 4
    pavla avatar :-P
    ПАВЛА

    Каквото и да готвиш, важното е да го правиш с любов и удоволствие. По задължение просто не става.

  • 5
    2.5 avatar :-P
    2.5

    С годините предпочитанията ми са за по-простичките неща.
    Основното е добрата компания.
    Това, което е в сътояние да убие всякаква емоция разбира се е последващата купчина със съдове.

  • 6
    boresf avatar :-P
    Борман България

    Тази статия с коментарите ще ги покажа на жена ми - колко време не иска да си признае за един от вечните въпроси - кой готви по-добре - мъжете или жените :))))

  • 7
    bramasole avatar :-|
    bramasole

    "Това, което е в състояние да убие всякаква емоция разбира се е последващата купчина със съдове."
    +++ :)! Дори наличието на съдомиялна машина не решава проблема - нали, преди да се заредят съдовете в нея, трябва да се почистят. :)
    Една от интервюираните дами кратко, но точно отговори как трябва да се готви - "С внимание." Внимание към храната, към този, за когото готвиш, дори за собственото си настроение...

  • 8
    pavlov10 avatar :-?
    pavlov10

    Смях в съдебната зала:
    -Защо управляващите могат да отлагат дълго време реформите?
    -Защото могат да гладуват наравно с гладуващите дълго време.

  • 9
    princess_x avatar :-|
    princess_x

    'Мисля, че при готвенето няма талант в чистия смисъл на думата'

    Напротив, има и е нужен талант и за готвенето. От телевизионните български готвачи много малко го притежават. Да не кажа - никой.

  • 10
    princess_x avatar :-|
    princess_x

    'Soulfood' е храната на Афро-американците от американския юг.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал