Мартин Цеков, Светозар Георгиев-ghostdog, Васил Богданов, Елена Пенева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Черната овца
С автобус №102 до "Овча купел". "Другата София" - на работниците, ромите, бежанците и истинските хора, твърди Мартин Цеков

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
43 коментара
Ей тва е една готина статия в лайта!
Истински хора, истински истории за това как изглежда животът в крайните местенца на София.
Лично на мен подобни репортажи са несравнимо по-интересни от превзетите арт-културни-хипстъро изгъзици, за които по принцип пишете.
Представям си само колко истории като излезли от филм на Кустурица може да разкаже таксиметровият шофьор-продуцент на таланти.
До коментар [#1] от "pen4o":
Сори, исках да дам плюс, но ми се спи и .... А и защо минусът е преди плюса, Капитал?
Най-готината статия от много време насам. Направо ме върна в детството!
Има нужда от повечко такива истории. Хората трябва да разберат, че не само те са изживяли тежкия път на прехода, а всички ние заедно го живеем.
Много добре се е получило. Пак има маркетинг, но е дискретен.
Не съм съгласен с някои твърдения в статията. Квартал "Овча купел" е представен като истинско гето, пълно с безпътни и отчаяни хора. А в интерес на истината, в периферните софийски квартали живеят много свестни и трудолюбиви граждани, атмосферата далеч не е като в "Харлем". Доста от тези квартали са подредени и сравнително чисти (особено в сравнение с истинските гета съществуващи на Запад).
До коментар [#7] от "pontifex":
В този материал не се представят кварталите, а духа на крайния квартал за да може да пасне на това на което се прави маркетинга.
В първия разказ авторът е пресолил манджата, последният е най- готин и звучи най- истински.
Това е животът, разноцветен. И такъв го правят хората.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.