Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
46 коментара
Защото живея на принципите на хипи от 1969.
Ха-ха-ха... Тоя ми оправи настроението за целия уикенд:)
Интересното е, че въпреки липсата на житейски опит и някои по-наивни убеждения от време на време, децата дават много смислени отговори. При това далеч по-интелигентни и обосновани в сравнение с тези, които идват от министерствата и "ентелегентите" в парламента.
На зелен губер - пубер.
Децата не съзнават заплахите в регионите на Балканите и Близкия Изток, но смело говорят за хипита и глобален стремеж към мир. А само на петдесетина километра на запад е разделеното от неотдавнашна война Косово!
За мен казармата като цяло си е загуба на време..но военното обучение може да даде на младите точно което имаше смисъл в казармата.
прочетох отговорите на първия келеш, и не ща повече.
Много са ми симпатични тези млади хора.Страхотни са.Отговорите им са искренни.
Много свежи, обосновани и интелигентни млади хора. За възрастта си разсъждават далеч по-умно от галфоните-политици...тъжно, но и вярно, че патриотизмът не е задължителен...
Госпожица Калпачка обича родината подобно майка си, но ще "Избере" държавата за своето кариерно развитие. Жена, която не знае каквото и да е за българската армия подкрепя казармата, но не би служила в нея. Коментарът е излишен.
Млад и глупав,наивен даже, това е нормално за тази възраст.Затова трябва да се чете, да се изучава история, щото там всичко става ясно, бих припомнил думите на полковник Дрангов, ако въобще младите знаят , кой е той.
Та, той е казал, войната е неизбежна, гответе се за война.
Щото ако не си готов, рано или късно идва врагът, може и маскиран като бежанец, и ти взема земята и ти чука дъщерята, налага ти своите закони и правила.А когато живееш на границата между цивилизацията и исляма,е твърде наивно да се правиш, че не знаеш какво те чака един ден.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.