На гости на арменски сладки

Новият ресторант "Ереван" със своята стара слава на едно от най-вкусните места в града

   ©  Станимир Врачев

Денят по улица "Отец Паисий" тъкмо се пробужда в ранната ноемврийска сутрин, а Харотюн Тутян–Арто, собственикът на ресторант "Ереван", пристига в заведението, за да отвори вратите му за първите посетители. Така, както го прави вече девет години. С единствената разлика, че сега "Ереван" се помещава в ново, по-просторно място с двор, няколко метра по-нагоре от сградата, в която започва дейността си през 2004 г. Да кажеш за новия "Ереван", че лежи на старата си слава, в този случай не носи негативна окраска. Даже напротив – познат като едно от местата с наистина добра и вкусна храна, ресторантът се стреми да запази доброто си име и по всичко личи, че успява. Няма как да е иначе, след като Арто взима лично и дейно участие във всяка една брънка от дейността на заведението. Като сега пред мен – докато персоналът подготвя ресторанта за работата му с клиентите, той разтоварва пресните провизии, които сам е подбирал рано-рано и с които днес ще приготви някои от характерните за мястото ястия.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    solingen007 avatar :-|
    Solingen007
    • + 10

    готвят вкусно, но откакто се преместиха на новото място вече не обслужват хората от семейството на Арто, който само по себе си е голямо дърво -две приказки не може да обели. наеха някакви кисели сервитьорчета, които явно смятат, че само временно са обслужващ персонал и се държат все едно клиентът им е длъжен.
    в стариу арменски клуб имаше атмосфера.
    освен това педи 7 години,когато стартира ресторантът, Арто имаше на партия един по-възрастен арменец - Абро, който беше фантастичен комуникатор. Арто готвеше, а Абро сервираше с финес, заиграваше се и пускаше ту шеги, ту лафове, ту стари разкази. беше страхотно. После нещо работат им се разпърдя и Абро излетя, а с него и прекрасното обслужване.

    Нередност?
  • 2
    boris_ivanov avatar :-|
    boris_ivanov
    • + 6

    Новото място наистина е по-голямо, но липсва естествена светлина, а обзавеждането е наследено. В стария ресторант с прозорци към "Отец Паисий" наистина имаше атмосфера. Отношението на сервитьорите също се промени към по-зле. Храната продължава да е вкусна, а цените умерени.

    Нередност?
  • 3
    princess_x avatar :-|
    princess_x
    • + 2

    Много съжалявам, че никога не съм сядала в стария ресторант, който ме привличаше с атмосферата си на отминали времена. Точно, когато се наканих да го посетя, бяха започнали да го ремонтират и го превърнаха в стерилното безличие, на което сме свидетели в почти всички заведения. В Пловдив може би само Найлонът се спасява все още от 'модернизацията'.

    Нередност?
  • 4
    kamatnaisura avatar :-|
    suroIkamatno
    • - 1
    • + 1

    И старото и новото място си имат своите предимства. Храната е наистина добра, цените умерени, имат и обедно меню. Обслужването е добро. Препоръчвам това място. Нещото, което най-много ми харесва е че мога да хапна нещо традиционно арменско. Естествено в менюто присъстват и типично българските неща, салати, ракийки и т.н.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал