Малки истории'13: Следващата, моля!

Янина Танева, основател на "Фабрика за идеи" - колектив за иновативни подходи за социална промяна (http://ideasfactorybg.org)

Саундтрак за този текст; Space Oddity / David Bowie, Asita Hamidi/ Bazaar и Oi Va Voi / Just another refugee

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

9 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • emilgil
    • - 12
    • + 26

Някой разбра ли какво прави въпросната "фабрика"?
    За мен е обида за интелекта на читателя да промотирате хора харчещи неясно чии пари за безумни към никакви цели.

Нередност?
  • 2
    vanina_58 avatar :-|
    vanina_58
    • - 8
    • + 9

Влез в сайта на фабриката и ще видиш какво "правят"

Нередност?
  • 3
    emilgil avatar :-|
    emilgil
    • - 6
    • + 13

Влязох и изчетох значима част от Дейности като обърнах специално внимание на Услуги. Честно казано, звучи ми като изказванията на спортната ни министърка, но с по-модерни думички.

Нередност?
  • 4
    marzanna avatar :-|
    Je suis une femme
    • - 8
    • + 7

Стига хейтърство, бе хора. Фабриката е страхотна организация, която наистина се опитва да внесе някаква промяна в света и успява!

Нередност?
  • 5
    nikolay_uk avatar :-|
    Николов
    • - 2
    • + 7

[quote#4:"marzanna"]Стига хейтърство, бе хора. Фабриката е страхотна организация[/quote]От статията не става ясно.

Нередност?
  • 6
    ktbnakude avatar :-P
    .......
    • - 1
    • + 8

[quote#1:"emilgil"]Някой разбра ли какво прави въпросната "фабрика"?
    За мен е обида за интелекта на читателя да промотирате хора харчещи неясно чии пари за безумни към никакви цели.[/quote]
    [quote#5:"Николай Николов"]От статията не става ясно.[/quote]

Поредната словесна "арт инсталация"..

само вие двамата не сте прозрели "новият прочит" на приказката: "Новите дрехи на царя" ;)

не търсете логика в държава с 265 партии , 42 кандидат президенти , национални герои-изкарващи си хляба с "физически усилия" ..и пр..

най-лесно се продават илюзии ,въжделения,изобщо най- лесно се продава "Бъдеще време "

по този повод една мисъл на Стив Джобс:

"Хората не знаят какво да харесват-докато не им го покажеш"

Нередност?
  • 7
    petertakov avatar :-|
    Petak
    • - 3
    • + 6

Много елесно да определиш някого като "хейтър" и да избегнеш разговора по същество. Много хора, които са превърнали претенциозното празнодумство в прехрана използват този номер всеки път, когато стане въпрос с какво точно се занимават и какво точно са направили, че да ни поучават нас хейтърите :-)

Публикувано през m.capital.bg

Нередност?
  • 8
    osho avatar :-|
    osho
    • - 2
    • + 2

До коментар [#7] от "Petak":
    Има много вярно в това. Може би това е причината лично аз все повече да подхождам с ирония към т.нар. млади и иновативни, витиевати словесни конструктори, фабрики, дебати, арт умнотеки и прочие идейни мастни депа...

Нередност?
  • 9
    muad avatar :-|
    muad
    • - 1
    • + 4

Мисля, че в България истината още въобще не е излязла наяве и това си е сериозен проблем. Хората имат нужда от различен начин да гледат на нещата и да се изразяват, а Фабриката за Идеи им помага точно с това. Може да не е перфектно, ама е по-добре отколкото да седиш пред компа и да плюеш. Изобщо има много сила в младите в България, въпреки чалгата и простотията, която изглежда вездесъща. Радвам се.

Нередност?
Нов коментар