Вървят ли двама
"Операта не е за хомосексуализма или хомофобията, а за универсалната човешка необходимост от любов", казва за Light авторката на "Планината Броукбек" Ани Пру

Ивайло Харалампиев

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Книгата или филмът? Към най-често срещания въпрос относно въздействието на екранизирани творби, към колебанието около разказа "Планината Броукбек"(публикуван през 1997 г. в New Yorker) сега прибавяме и опера. Световната премиера на любовната история между двама хомосексуални каубои се превърна в най-очакваното събитие в новата история на мадридската опера Teatro Real.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
7 коментара
Капитал,явно защитавате някои. моят коментар е... А този
riazor_bgРейтинг: 0
Весел . Весел .
Благодаря. Продължавайте с рекламата .
[quote#1:"oyh53308658"]И съм против всякаква реклама и гей паради.[/quote]
колко преднамерен трябва да си за да съзираш в инфото за една нова оперна постановка и за автора й "реклама и гей паради".
това предварително отричане на информация свързана по някакъв начин с лгбт хората и проблемите им звучи точно като оня нане вуте от шопските анали, дето стоейки пред клетката на жирафа възкликнал: "те такова живото нема!"
а инак благодаря на LIGHT и за инфото за новия спектакъл и за интервюто с пру. :)
впрочем не знам някой хомосексуален, където и да било по света, да е обвинил шекспир, че с "ромео и жулиета" прави реклама на хетеросексуализма. ;)
До коментар [#1] от "oyh53308658":
Викам да забранят паради и карнавали като тез в Рио също? Там много хетереосексуализъм, много нещо, женски гърди, мъжки прашки, и т.н. И аз съм против изяви, вкл. и чрез писане под статии в нет-а, на простащина и диващина, ама на, никой не ти е забранил да се 'изявяваш', нали тъй? И не лъжи, че не си чел статията, прочел си достатъчно явно да се запениш по въпроса за съдържанието и т.нар. 'пропаганда'. Аман от първобитни индивиди и 'мисловните' ви напъни.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.