Илия Темелков

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Всяка вечер около 21:00 ч. под зоркия поглед на статуята на Стефан Стамболов в градинката "Кристал" хора от различни държави се събират, за да научат нещо повече за нощния живот на София. Техните гидове са момчетата и момичетата от The New Sofia Pub Crawl, които се познават по табелката и касовия апарат в ръцете. Понякога около тях има едва няколко човека, но в повечето случаи ще ги видите обградени от десетки туристи.
Точно така заварвам Кристиан Митов – основателят на Sofia Pub Crawl, който тъкмо обяснява на двайсетте жадни пътешественици какво им предстои тази нощ. Няколко минути след това вече сме в близкия бар "Бар" в същата градинка, където посетителите получават по една бира, платена с таксата от 20 лв. за тура и кратка история за това как хората в България обичат да пийват в парковете.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Макар не съм чужденка, но и аз бих отишла на този pub crawl :)
До коментар [#1] от "Jessika":
И на мен ми стана интересно!:)
да вкарат и посещение на некое квартално кръчме където да пробват по някоя скоросмъртница, и после ще имат още повече истории за разправяне. Така де, не мое се даваме на някакви си белгийци или холандци.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.