Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Девет дни път с камили

Оазисът Siwa - древен, религиозно-консервативен и много различен от всичко, което сте виждали или чували за Египет

©  Павел Господинов

След около 10 часа нощен преход автобусът ме стоварва в 6 сутринта на малко площадче насред заспало градче. Докато се изхлузвам от потната автобусна дрямка, пред очите ми изплуват потънали в прах, разхвърляни навсякъде строителни отпадъци, три кози, няколко мръсножълти сгради и никакви следи от палми или прохладни езерца, които сънувах, докато пътувах.

Първата ми реакция e да се кача обратно в автобуса, където уютно свит на седалката да дочакам обратния курс към Кайро. Добре че се освестявам бързо. Мятам раницата и тръгвам да изследвам "столицата" на този най-голям и най-отдалечен египетски оазис, дълъг цели 80 км и широк около 20 км на места. 

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
6 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    motochristo avatar :-|
    motochristo
    • + 14

Аферим за разказа, много готино!

Нередност?
  • 2
    inadilov avatar :-|
    inadilov
    • + 9

Накара ме отново да се сетя колко искам да се върна в Египет, толкова добър е наратива. Благодаря.

Нередност?
  • 3
    potrebitel_123 avatar :-|
    PG
    • + 8

До коментар [#2] от "inadilov": Благодаря много! Радвам се, че Ви е харесал текста!

Нередност?
  • 4
    matze avatar :-|
    matze
    • + 7

яко!

Нередност?
  • 5
    dankina avatar :-?
    dankina
    • + 2

Много интересна и увлекателна статия, прочетох я в списанието и влязох тук за още информация, благодаря!

Нередност?
  • 6
    izabell avatar :-P
    izabell

Увлекателно. Само дето камилите били заменени с магаренца:)

Нередност?
Нов коментар