Девет дни път с камили
Оазисът Siwa - древен, религиозно-консервативен и много различен от всичко, което сте виждали или чували за Египет

Павел Господинов

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
След около 10 часа нощен преход автобусът ме стоварва в 6 сутринта на малко площадче насред заспало градче. Докато се изхлузвам от потната автобусна дрямка, пред очите ми изплуват потънали в прах, разхвърляни навсякъде строителни отпадъци, три кози, няколко мръсножълти сгради и никакви следи от палми или прохладни езерца, които сънувах, докато пътувах.
Първата ми реакция e да се кача обратно в автобуса, където уютно свит на седалката да дочакам обратния курс към Кайро. Добре че се освестявам бързо. Мятам раницата и тръгвам да изследвам "столицата" на този най-голям и най-отдалечен египетски оазис, дълъг цели 80 км и широк около 20 км на места.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
6 коментара
Аферим за разказа, много готино!
Накара ме отново да се сетя колко искам да се върна в Египет, толкова добър е наратива. Благодаря.
До коментар [#2] от "inadilov": Благодаря много! Радвам се, че Ви е харесал текста!
яко!
Много интересна и увлекателна статия, прочетох я в списанието и влязох тук за още информация, благодаря!
Увлекателно. Само дето камилите били заменени с магаренца:)
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.