Need For Seed
За гръцкия фестивал за свободна размяна на семена и разсади и за най-голямата семенна банка на Балканите - "Пелити"
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Само на стотина километра от България в гръцката област Драма, близо до град Паранести вече 10 години се провежда фестивал за свободна размяна на семена, който събира по 4000 посетители. Гръцкият фестивал "Пелити" е мястото, където се срещат пазителите на семената от цяла Гърция, а семенната банка на "Пелити" е най-голямата на Балканския полуостров и скоро ще се превърне и в най-голямата в Европа. Разговарям с Калин Стайков, създателят на доброволческата група "Зеления отбор на България", който организира и българските доброволци участници на фестивала в Гърция, който този път се проведе на 26 април.
"Беше изключително събитие за всички 29 участващи доброволци от България. Голяма група, която вдъхна допълнителен колорит и свежест на мероприятието. Преживяхме едно дълго пътешествие, преминало от София - Драма - Месохори, а днес през Кавала и емблематично къпане в студените води на Бяло Море, дъжд, мъгли, смях, слънце, танци, нови приятели, разговори, доброволчество, радост и удивителна храна. На фестивала имаше гости от Индия, Франция, Италия, Астрия, Германия, Румъния, България".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
8 коментара
Капитал! - чели ли сте статията? Редактори нямате ли? Пълно е с правописни грешки!
Много ми допада идеята и за пръв път чувам за фестивала. Много е важно различните сортове семена да бъдат опазени, който е чел книгата "Пшеницата – маскираният убиец" знае какво имам предвид
Много интересен фестивал!!
За пръв път разбирам, че има и фестивал за свободна размяна на семена и разсади.
Страхотна статия и поздравления за Г-н Калин Стайков и "Зеления отбор на България", желая им успех и се надявам че ще успеят да реализират страхотната си идея.
Може би Капитал може да посвети отделна статия на безумното предложение на ЕК, и да попита нашите представители те как гледат на въпроса и как са гласували!
Много свежо! А безскрупулни унищожители на цели екологични системи като Monsanto би трябвало да бъдат забранени в Европа, вместо протежирани. И на мен ми е любопитно с какви официални мотиви ЕК е искала да подари на Monsanto този пазар, и как са гласували българските представители в Европейския парламент.
Е ми много е добро това. За първи път чувам, че се случват такива неща по света. Подкрепям с две ръце!
6-ица за темата :)
... А ще се радвам, ако ни държите в течение, за фестивала в Бг
<a href=http://descargar-musica-gratis.malavida.com/ >descargar musica gratis para celulares</a>
Страхотна идея!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.