Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Да си го кажем честно - софийската кулинарна сцена не е мястото, където ще откриете своето морско гурме откровение. Всъщност, стане ли дума за риба и морски дарове, столичните клиенти нагъват като оригами големите си надежди, кротко ги скатават в джоба и редуцират търсенето си до няколко базови неща: пресни продукти, приятна обстановка, прилично обслужване и... отново пресни продукти.
Да, моретата са далеч от София, разнообразие липсва, доставките на "прясна риба от Солун" съвсем не са ежедневни, както ще опитат да ви убедят не на едно и две места, а масовата кулинарна култура в този жанр, макар и да расте, все още е заклещена в карето между печената сьомга, ципурата на грил, панираните калмари и черноморските миди в бяло вино. Е, поне последните вече ги има в изобилие - пресни и свежи от десетките ферми по родното крайбрежие.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
12 коментара
Тази статия е нещо недовършена! И тази огрооомна риба...
"Маслината" - странно е, че е пропусната в този списък.
Защо сте пропуснали "Рибката" в Студентски Град ? Феноменална кръчма с рибно меню и забавен персонал.
Дали е довършена или недовършена статията, има да се желае още много!
Рибата свърши, утеха няма 😉
След като вчера прочетох тази утешителна статия, тръгнах да търся ресторант Тортуга в младост е няма го.
На същото място има друг ресторант, който не е зле, но не е рибен.
Та капитал мноооооу молим давайте проверена информация.
Густоза е много добър ресторант. Препоръчвам го.
Джун Йошида, не Джин.
Извинявайте, но е просто недопустимо да пропуснете Fish and Grill до басейна "Спартак". Отлично меню, в което винаги присъстват поне десет сезонни риби, а всеки, който е идвал поне веднъж, задължително започва с рибена чорба и продължава нататък. И цените са напълно прилични.
Доста места са пропуснати наистина. А и някакси не ми се връзка суши баровете и ресторантите да присъстват в тази статия, на която идеята мисля, че е да покаже заведенията, където се предлагат прясна и сезонна риба през летния сезон. А както каза и lekapoleka, липсата на Fish and Grill е недопустима, но пък сте включили абсурдно overprice-натия Captain cook...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.