Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Творящият холандец

Копирайтърът Марк ван дер Хейдън обикаля света и дарява идеите си срещу храна и подслон

Марк ван дер Хейдън    ©  Велко Ангелов

От половин година насам Марк ван дер Хейдън (28 г.) се представя като "пътуващ стажант с раница на гърба" (bacpacker intern). През януари 2014 г. той напуска обещаващата си работа като копирайтър в рекламна агенция в Амстердам и обявява в блога си, че иска да пътува и обикаля света, работейки за кратки периоди в различни фирми срещу храна и подслон.

Неочаквано и изненадващо за самия него електронната му поща се запълва с над 600 предложения за стаж от цял свят. За седем месеца той вече е обиколил Тайланд, Малайзия, Камбоджа, Виетнам, САЩ, Бали, Австрия, Англия и Германия, а сега седи срещу мен в София. Току-що се е върнал от гайдарското надсвирване в село Гела и ми разказва: "В началото музиката ми беше странна и не можех много да я разбера, но след няколко часа слушане на гайди и може би и след чаша ракия започнах да се забавлявам и да различавам добрите от посредствените гайдари."

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    mrtosh avatar :-|
    mrtosh
    • - 2
    • + 4

Kazva se tova - Digital Nomad, po pravilno e.

Нередност?
  • 2
    ivantopalov avatar :-|
    ivantopalov
    • + 5

Браво на човека - така се прави когато искаш да опознаеш света и хората в него. Българският вариант - ракия пред телевизора и неграмотно късогледство, и на всичко това отгоре големи претенции за интелигентност и осведоменост.

Нередност?
Нов коментар