Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
46 коментара
Браво!
Като чета за такива деца и някак си се обнадеждавам за бъдещето на България.
И от мене браво, нека да имаме нормални таланти, а не като Цв. Василев.
До коментар [#1] от "Кирето":
"Браво!
Като чета за такива деца и някак си се обнадеждавам за бъдещето на България. "
И аз казвам Браво!!! , ама дали ще останат в България????
Казвам го с тревога, не с укор.
Или след време, ще чуем " Учен от български произход, направи такова и такова откритие!
Абе нали не са във Вип брадър или по чалготеките. Кой в България се интересува от някой, непреспал поне с една Златка и хванат мъртво пиян и надрусан в Син сити?
Боже,това дете ми спра дъха и ме накара да се почувствам горда.Браво!
И какво браво,- бъдещето на България.По мое време преди 25г имаше същите даровити деца като тези.Имаше и визи,не пускаха да работиш в Церн,както и много трудно се заминаваше да учиш в САЩ - и ние сме печелили олимпиади по физика и математика.Да има някаква промяна от тогава - риторично питам.Единствения шанс на тези деца е да заминават в чужбина.Нищо друго....
До коментар [#3] от "Да бе да":
И да не останат, не е проблем.
Вече, за радост, живеем в "отворен" свят.
Важното е да не забравят, че са българи.
А ако чуем за тях след време това ще е повод за допълнителна радост и гордост.
Колко хубава новина!
Прекрасни деца!
На 14 години е прекалено рано, за да се каже, дали някой ще стане гениален математик;
В родната кочината, където и до ден днешен се учи програмиране на Паскал и Ада- на черна дъска, и без компютри, хиляди самородни таланти в областта бяха безвъзвратно провалени. Дерзай пич;
И мен не ме кефят Паулу Коелю и Хорхе Букай, ама все пак не върви да бъдат критикувани от някакъв си там средношколец, на ниво списание "Родна реч", никога не продал и ред;
Евала на пича със самолетчетата, но все пак да не забравя, че подобни прототипи с дистанционно, на Запад се продават на всеки ъгъл по 40-50 €. В Китай пък вървят по $ 5-10;
Разликата между физиката и астрономията е очевидна. Обективно, да зяпаш нощното небе, не ти трябва акъл, трябва ти техника. Точно по тази причина, когато преди няколко месеца един фен заяви, че е намерил доказателство за наличието на гравитационни вълни от Големия Взрив (в последствие май стана ясно, че е поизлъгал) фойеверките не бяха за него, ами за създателя на теорията, че подобни вълни следва да могат да бъдат наблюдавани;
За музика и спорт предпочитам да не вземам отношение, но там нещата поначало са ясни- ако хората те познават и изкарваш кинти- значи си някой, ако нямаш 2 лева да се прекръстиш, ако че се имаш за интелектуалец- значи си никой. Точно по тая причина Гунди, при всичкото ми уважение към него, няма как да се сравнява с доктора хонорис кауза от Пловдивския.
Това прекрасно дете е гениално!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.