Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
26 коментара
Бедни ми, бедни, Левски, защо и ти не замина за Виена едно време, ами се скита по тая многострадална земя?
Само че Левски за каквото се е борил, България отдавна е постигнала.
Ралица Николова:" Също не мога да свикна с типа хора, които ти правят забележка, че караш колело по тротоара например. Все още има един вид обществен контрол. Може би това е останало от ГДР времето"
Не, не е останало от ГДР-времето. Гермнаците изобщо много се дразнят, когато някой нарушава правилата. А колелото се кара на обозначените места, а тротоарите са само за пешеходците.
Виждала съм във влака как някоя възрастна германка прави забележка на младеж, че си е вдигнал краката върху отсрещната седалка и я цапа. И е права жената. Нали някой после ще седне там и му отидоха белите панталони, примерно.
Иначе много позитивни интервюта и си личи, че момичетата са станали истински берлинчанки, които не са забравили че са и българки :).
Емигрантите са нереализирали се българи в България.
А аз не съм избягал :-)
Моите уважения към емигриралите дами, но мисля, че трябва да се пише за тези българи, които избраха да останат в България и да се борят за тая страна да се превърне в нормална. Злото се случва там, където добрите хора извъртат глава(емигрират).
Публикувано през m.capital.bg
До коментар [#4] от "ngenchev.":
Не колега, емигрантите са изгонени от България българи заради полит идиоти от всякакъв цвят. Всеки има право на добър живот. Не ми беше кеф, когато посочих Терминал 2 на дъщеря си, но времето го изискваше. И сега ние "реализираните" не виждаме децата си с месеци, защото вече 25 години на майка България се изредиха всякакви "мъже"
ЗАЩО ме занимавате с някакви шибани изпаднали емигрантки? Поне да бяхте намерили успешни емигранти.
Това ли са великите успехи "консултант по облекло", "тренер междукултурна алабала", "учител по йога"?!
Берлин е доста по-назад от половин Мюнхен, половин Щутгарт или половин Кьолн. Вадите някакви три кифли от изпаднал град.
А не е да няма успели българи в Германия. Познавам лично 5-6 - инжинери, директори на големи компании, собственици на компании!
как дефинирате "успех"? май имате някакъв проблем с тази дума....а не с хората които са интервюирани
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.