От 5 до 9

Бягство, мания или просто смяна на ритъма – хобитата на няколко човека и историите зад тях

©  Вихрен Георгиев/ People of Sofia

Професия Вехтошар

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

15 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    kireto avatar :-?
    Кирето
    • - 8
    • + 22

"..."Студио X" по БНТ, което, както някои си спомняме, представяше трилъри и филми на ужасите..."
    ===========
    А, я пак?
    Кога пък в Студио Х са давали филми на ужасите?
    По скоро даваха криминални филми от Италия, Франция...

Нередност?
  • 2
    raz_nejena avatar :-|
    Петя Димитрова-Каламова
    • + 7

Прекрасна дама!

Нередност?
  • 3
    raimo avatar :-|
    Трифон Тотов
    • - 5
    • + 7

Аз пък събирах като дете цигарени кутий... Живеех в центъра, обикалях с приятелчетата около хотелите

Нередност?
  • 4
    bestbuy avatar :-|
    За да останат ХОРА в България.
    • - 3
    • + 25

Колко позитивка , хубава статия.. Няма политика.. няма КОЙ, няма чалга.. само красота и хубави емоции..

Нередност?
  • 5
    e_mil avatar :-|
    tamada
    • - 5
    • + 8

Рейтингът в IMDB може и да не е реален, но поне заглавията са правилно цитирани. Например "Мъжът зад слънцето" всъщност се казва "Мъжете зад слънцето".

И Кирето е прав за "Студио Х". Филмите, които даваха бяха доста далеч от жанра на ужасите и рядко можеха да се нарекат трилъри - повечето бяха криминални драми.

Нередност?
  • 6
    man_un avatar :-?
    man_un
    • + 21

Пиша с изключително уважение към тия хора и всички, които се занимават с някакво хоби. Лично аз имам две, от дете се занимавам с корабомоделизъм и филателия/събиране на пощенски марки/. В къщи имам няколко модела на кораби от английския флот-Титаник, крайцер Манчестър, и два галеона от битката с непобедимата армада Ривендж и Бяла мечка. Работих ги почти през целия преход на демокрацията, някъде от началото на 90-те.

Нередност?
  • 7
    pinoccio avatar :-|
    pinoccio
    • + 15

Човек трябва да има разностранни интереси - в този забързан свят, моето хоби е остров на спокйствието и много ми помага да се отърся от стреса.

Нередност?
  • 8
    strayker23 avatar :-P
    Trayko Be
    • + 4

Не знаех, че съществува толкова инетерсен спорт, аз самият съм сстрасно заоален по футбола и разбирам хъса на фризби спортистите и любовта към спорта.

Нередност?
  • 9
    viliyana avatar :-|
    Velichka Yanakieva
    • - 11
    • + 1

Може би е добре пишещите тези редове да са по-прецизни в представянето на героите си,да не им придават излишно липсващо образование и да свалят ненужния ореол-все пак истинския човек е по-интересен от "журналистическия"! И нека не забравяме почти едновременното зараждане на човека и "хобитата"-маймунките и до днес се забавляват без да важничат!Животът е простичък,нали?

Нередност?
  • 10
    apu06367084 avatar :-|
    Tami Valcheva
    • - 1
    • + 11

До коментар [#9] от "viliyana":

"истинския човек е по-интерсен от ..." изприщвам се като видя такава неграмотност
    ИстинскиЯТ човек е .....
    ясно е кой е с липсващото образование :))

Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал