Кокаляне hot chilli peppers
Как се отглеждат редки сортове мексикански и индийски люти чушки в едно софийско село
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Боряна и Александър настойчиво ми предлагат от лютивото си сладко. Отказвам, защото не ям люто, но Александър бърза да ме успокои: "Това се лекува – по малко всеки ден и постепенно ще свикнеш." Не знаех, че е проблем или недостатък, но според него се лишавам от едно от най-големите удоволствия в живота. "Когато човек яде нещо пикантно, в мозъка му се активира центърът за болка. Вследствие на това се отделя ендорфин – хормонът на щастието, който се опитва да я успокои. Затова лютото е като лек наркотик", разпалено обяснява той. Освен това лютото отваря вкусовете и ускорява метаболизма, добавя.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
18 коментара
Много куул.
Страхотно! Обожавам люто. Браво на хората, ще им стана клиент.
Интересно хоби и бизнес.
Лютите чушлета се опрашват с нелюти и накрая се получават нелюти.Затова всеки сорт отделно и надалече един от друг.
Успех на фамилията, дано успеят да утвърдят бизнеса си.
яко
Успехи желая. Този лек наркотик, лютото ми е любим.
Оригинална идея, стискам палци.
Комшии. Ние, шопите, обичаме люто. Наистина е редно да се опитат по-така, чуждоземни вкусове.
Прекрасна идея - успех на тези хора!
КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ са гарантирани при по-дълго свикване с лютото иначе за полицейски спрей стават.
Ще развием бизнеса!
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.