Запечете на тих огън
Няколко български блогърки представят своите любими зимни рецепти

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Кулинарно - в кухнята с Йоана
"Дори да си дам почивка от него, той ме гризе отвътре. Блогът е вид пристрастяване." Така авторката на "Кулинарно - в кухнята с Йоана" описва страстта си, която за шест години се превръща в професия. В началото се осмелява да забърква само палачинки и баница със спанак. Днес предложенията в блога носят нейния почерк - артистичен и понякога неразбираем, като в рецептата за патешко бутче конфи върху канапе от полента. Йоана е човекът, който стои зад здравословните веган десерти в ресторант "Слънце Луна", но признава, че у дома не се лишава нито от бяло брашно, нито от месо, защото смята, че дозата прави отровата.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
24 коментара
'Блогърка' - колко грозно звучи!
Днес си купих тиква и няколко вида боб и идеята ми да ги съчетая беше посрещната от приятелите ми с неодобрение. Но аз нямам намерение да ги приготвя на салата, а по някакъв друг начин.
До коментар [#2] от "princess_x":
Никакъв проблем на супа или запечени
До коментар [#1] от "princess_x":
618_ezik_sveshten_i_neseksistki/
Блогърка не звучи грозно, българският език и ма женски род и така е правилно, ограбването на езика от женския му род го осакатява http://www.capital.bg/light/neshta/2012/05/30/1836
До коментар [#2] от "princess_x":
Звучи много вкусно като комбинация :)
А тия дето "неодобряват" на общо основание, без да са опитвали, много ме ядосват :)
До коментар [#2] от "princess_x
боба е американец, за тиквата не съм на ясно, но ще се получи - фюжън!
До коментар [#3] от "Батков-вън":
До коментар [#5] от "lacrima":
До коментар [#6] от "ana_ni":
Никога не съм ги комбинирала, но и аз си мился или да ги сваря или да ги запека; само не мога да реша какви подправки да използвам, освен черен пипер и люта чушка.
До коментар [#4] от "apu06367084":
Ако трябва да съм напълно откровена, и 'блогър' не ми харесва. Нямах предвид женския род на термина. Но нямаме напълно заместваща смисъла българска дума - 'мрежов дописник/чка'? :)
До коментар [#8] от "princess_x":
да, съгласен съм и на мен блогър не ми харесва
Готвенето е нещо много изнурително, особено ако е постоянно. То затова е и талант. Не всеки ги притежава. Който е талантлив в нещо, то не го уморява.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.