Випуск 2015
Те са млади, талантливи и амбицирани - няколко актуални имена от сцената, в чието светло бъдеще вярваме без уговорки
Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
9 коментара
Jelaia yspeh na vsichki vas prekrasni mladi bulgari i bulgarki!!!Vie ste badeshteto na nashata nazia i dano da ostavite sledi i doprineseyte za razvitieto na nashata mnogovekovna kulturna tradizia! Napravete ni gordi s vas!
Актьори, дизайнери, фотографи... таланти, не някакви си инженери дето създават машините и сградите на бъдещето или пък лекари, които правят болката по-малко на този свят, или пък математици, физици, химици, които да творят открития и да променят живота... Не ви упреквам момичета и момчета, просто изобилието на "таланти" като вас и стремежа изобщо на всички българчета да се разхождат по корици на списания и киноленти показва липсата на потенциал на цялото ни общество. Поздрави от човек, които може и прави неща непонятни за личните ви минатюрни вселени.
До коментар [#2] от "orishas":
Да, в малката ми Веселена подобна злоба е непонятна, малки човеко.
Уау, парчето на Hayes & Y много ми хареса.
Само успехи им желая и на тях и на другите млади хора от статията ! :)
До 3: човека си е напълно прави няма никаква злоба в коментара му. И определено не е ''малък''. Престанете да прекспонирате изкуствата и да се изкарвате нещо повече от ''обикновени
те'' хора.
На мен ми би било интересно да се запозная и поговоря с момичето №1 изглежда доста интересен събеседник.
Само хората на изкуството ли заслужават поощрение в България?! Нима това е каймака на младото ни общество?
До коментар [#3] от "pilesoriz":
Достатъчно време съм прекарал покрай хора на изкуството, за да имам поглед и над двете вселени. Само в изкуството талантът е толкова силно изразен. Докато в повечето професии трудът е 99%, в изкуството върви около 50%. Естествено, че хората ще са привлечени от възможността да се забавляват без много да му мислят. Живот в безотговорност - единици са изкуствоведите, които имат чувство за самодисциплина. А като контраст на това се явяват стотици и хиляди хора, които са поставили пред себе си мечтата да са полезни на обществото, независимо от примитивните си и детински стремежи. Хора, които са загърбили своя покой и свободно време за да се образоват и реализират.
Въпреки немалките достойнства на изброените горе артисти, не съм склонен да се впечатля. Всячески имам чувството, че те компенсират излишно липсата на амбиция в себе си да постигнат нещо, което е встрани от личната им зона на комфорт.
Някакви познати на семейството ми ни били на гости преди години с детето си. Майката уговаряла сина си да яде с фразата "Яж, мами, че ще те дават по телевизията".
Не искам да обвинявам детето от горната история в липса на професионализъм (според майка ми подействало), но струва ми се, че нито един наистина талантлив и успешен човек на си върши работата с надеждата, че това ще го направи известен.
Невъзпитано е да омаловажаваш интелигентността на околните. А да правиш заключения без доказателства (например, да наричаш всички тези хора "некадърни") е ненаучно. Подобна липса на аналитично мислене и маниери едновременно ме заинтригува. Моля сподели, изключителните си постижения в областта, в която работиш ще ги прочета с огромен интерес.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.