Димитър Алтънков

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Не бих се нарекъл японист. Моите познания за планетата Япония са по-скоро епизодични и се изчерпват с десетки филми и книги за тази екзотична страна и затова идеята да посетя японски традиционен хотел рьокан събуди спящия в мен самурай и винаги будното ми любопитство. С цените и услугите си престижните международните хотелски вериги са изтласкали автентичния рьокан далеч от големите градски центрове. Негова запазена територия са курортните селища и общините с минерални извори.

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
4 коментара
Приятно и интересно четиво.
Култура на 3000 години, може да си позволи подобни инвенции днес, при размити съвремени стойности на традиционост.
Много интересно! Честно казано не знам дали бих издържал няколко дни, но звучи интересно.
Към рьокан може да се добави и онсен - сливане на душа, тяло и природа. Няма аналог.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.