Една българска терапия
Процедури с роза, здравец, кисело мляко, мед и вино са вече сред основните предложения в менюто на българските СПА комплекси


Антоанета Салфидж

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Колкото по-далечно, неясно и екзотично звучи една СПА процедура, толкова по-интересна, а и скъпа ще е тя. Това верую дълго време диктуваше съдържанието на менюто в българските СПА центрове. Времето на парвенюшката еуфория обаче като че отминава. Мениджърите все повече съобразяват рецептурите на процедурите с качеството и екологичността на продуктите и реалния терапевтичен и релаксиращ ефект, отколкото на ефекта уау.
За да е прясна, вкусна и особено интересна за чужденците, манджата е най-добре да е приготвена от личната градинка. Същото е и с тези процедури. Какъв е смисълът да се търсят парфюмни аромати, разработени в далечни лаборатории, когато буквално на съседните поляни цъфтят едни от най-ароматните билки в Европа?
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове