Владимир Константинов-Чоки

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Да, буквалното заглавие на този текст резюмира това, което той съдържа. А именно – основните неща, които бих искал да кажа на моя син, който в момента е на прекрасната, пълна с чисто любопитство и първооткривателство, възраст година и три месеца (оттам и използваното нататък второ лице, единствено число). Същевременно това са и нещата, които от позицията на 40-годишен киселяк бих споделил и с останалите много млади хора, имали късмет да се родят след ерата на мутрите, фалшивите официални анцузи, "класическата" естрада от 80-те, хиперинфлацията, бананите само по национални празници, шоколадчетата "Кума Лиса" и "Супершоу Невада". Да, знам, че за сметка на това уцелихте ерата на новобогаташите с истински официални анцузи, КОЙ?, окрехкотеното пилешко, новата българска естрада и риалити шоутата, но никой никъде не е казал, че животът е лесно и 100% приятно занимание.
- Съмнявай се в нещата, които ти се предлагат смлени наготово от телевизията, вестниците и гугъл и, да - не се съмнявай в тези, които ти диктува сърцето ти.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
46 коментара
"Avenue Q"
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Avenue_Q
Публикувано през m.capital.bg
Както винаги брилянтен Чоки! Синът ти е късметлия, че споделяш открития си, а покрай него и ние!
Добре че дефинира точната музика и точните филми.Явно точните книги няма смисъл да се дефинират.
Аз пък като видях описана музиката, веднага се сетих че няма как да съм толкова съвършен като автора и се отказах да го мисля.
Добре че синът му с точно тези групи, ще стане точно толкова съвършен
Вапцаров го е казал: като няма с какво, ще ви нахраня с вяра, т.е. вярвайте, че хубавото предстои. Или по крокодила Гена: лучшее конечно впереди. Като се роди първият ми внук, зетят на чаша бира се оплака, че не му стигат парите. Казах, че мога да му помогна, но това не е решение. "Виж сина си, сега е няколко месеца. Айде да измислим план, че като стане голям, да няма такива проблеми." Той млъкна. Единственото, което за нас с жена ми имаше смисъл, е да образоваме децата си. Сега са големи и самите те са родители. Трудно. Могат да научат от нас още неща. Аз заложих отдавна и на няколко сбирки, които , мисля, че скоро ще струват доста пари.
"...Продължавам да отчитам като съкрушително сериозен минус това, че не съм се занимавал сериозно със спорт и не мога да правя почти нищо смислено с ръцете си, ако наблизо няма клавиатура...."
Бих добавил, че и това, което правите с нея, не е особено смислено!
Въпреки това, имете смелостта да почучавате хората!?
Съжалявам, попаднах случайно на статията!
Не съм ви от таргет-групата!
Е, аз това, на което научих дъщерите си беше да бъдат самостоятелни и да работят упорито за целите си. В живота по-често печели не този, който е най-умен, а този, който е най-упорит. С това не искам да подценявам интелекта, той е ценен особено когато е съчетан с трудолюбие.
И на базовите ценности на цивилизацията, разбира се.
Прекрасна статия!!!
Доброто образование НЕ МОЖЕ да навреди на човек, именно ТО му помага цял живот. Доброто възпитание също.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.